BiH

Bjelica: Sarajevo nam nameće svoju volju

Bjelica: Sarajevo nam nameće svoju volju
Foto: Srna | Bjelica: Sarajevo nam nameće svoju volju

SOKOLAC - Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica ocijenio da se nakon odluke Ustavnog suda BiH, kojom je osporen Zakon o Danu Republike Srpske - 9. januaru, stiče utisak da političko Sarajevo želi da nametne bošnjačku političku volju.

Bjelica je istakao da saradnja sa političkim Sarajevom sa svakom ovakvom nametnutom odlukom institucija, koje su i same nametnute, postaje mnogo teža i neizvjesnija.

"Kada vidimo da Bakir Izetbegović izražava namjeru da napadne samo ime Republike Srpske, onda nije čudo što lakeji te politike, koji sjede u tom nazovi sudu, ponovo udaraju na njen rođendan", ocijenio je Bjelica u pisanoj izjavi.

On smatra da ovakvim napadima i presudama signalizira drugima da pokažu svoj patriotizam i odanost bošnjaštvu tako što će nasrtati na slobodu trgovine i imovinu onih koji imaju drugačije stavove.

Bjelica je podsjetio da je ranije bilo nasrtaja na samostalnost obrazovnog sistema Republike Srpske u vezi sa akreditacijama za univerzitete.

"Ukoliko sve ovo imamo u vidu, mislim da je jasnije zašto sam zagovornik jedinstvene srpske politike u Sarajevu", objasnio je Bjelica.

Bjelica je dodao da se o modelima može i mora razgovarati, ali da o ključnim nacionalnim pitanjima predstavnici političkih partija iz Srpske moraju djelovati jedinstveno, te odgovornost dijeliti i snositi srazmjerno izbornim rezultatima.

Prema njegovim riječima, stiče se utisak da se ne želi dogovor ni razgovor o zajedničkim pitanjima već nametanje bošnjačke političke volje ostalima.

 

On je istakao da će ova situacija vjerovatno odgoditi formiranje Savjeta ministara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije