BiH

Borci ispred skupštine od poslanika traže poboljšanje statusa

Borci ispred skupštine od poslanika traže poboljšanje statusa
Foto: Velibor Tripić | Borci se okupili pred parlamentom, traže poboljšanje statusa

BANJALUKA - Članovi više boračkih udruženja okupili su se ispred Narodne skupštine Republike Srpske, zahtjevajući od narodnih poslanika da na posebnoj sjednici posvećenoj boračkoj populaciji učine više da se poboljša položaj te kategorije.

Zbog sjednice Kolegija NS RS, pomjeren je početak sjednice sa podneva na 12.45 časova, a dio boraca ispred skupštine se razišlo, dok su pred parlamentom ostali njihovi predstavnici.

Istovremeno, nekoliko udruženja obratilo se medijima s apelom da pomognu da se predstavnicima svih boračkih udruženja omogući da prisustvuju sjednici. Naime, rukovodstvo parlamenta je odlučilo da se omogući reprezentativnim udruženjima da se obrate, dok ostala udruženja traže da se to pravo da svima.

Davor Šešić, poslanik SDS-a, je rekao da je zadovoljan što je udovoljeno njegovom apelu da se ova sjednica održi, te da smatra da bi svim udruženjima trebalo omogućiti da prisustvuju sjednici i da se obrate.

"Borci su me zamolili da utičem na to i kažu da su svi uredno dobili poziv, a da im sad nije omogućeno da uđu", rekao je Šešić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije