BiH

Borenović: Dok sam ja predsjednik PDP ostaje opozicija

Borenović: Dok sam ja predsjednik PDP ostaje opozicija
Foto: N.N. | Borenović: Dok sam ja predsjednik PDP ostaje opozicija

BANJALUKA - Dok sam ja predsjednik i dok su ovakve političke okolnosti, Partija demokratskog progresa (PDP) ostaje opozicija i tu ze završava svaka priča ili spekulacija na ovu temu, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

On je rekao da različiti pogledi i glasanje u Narodnoj skupštini RS po pitanju potvrđivanja vitalnog nacionalnog interesa, iako nisu bili odlučujući za dvotrećinsku većinu, pokazuju unutarstranačku demokratiji u radu Kluba poslanika PDP-a i neće uticati na dalji opozicioni rad PDP-a.

"PDP je partija koja omogućava slobodu mišljenja i javnog izražavanja stavova svim svojim članovima i zvaničnicima, za razliku od nekih drugih, diktatorskih, stranaka", zaključio je Borenović.

Borenović je dodao da osuđuje ponašanje srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika tokom jučerašnjeg zasjedanja NSRS.

"Osuđujem način komunikacije, neprimjerno ponašanje, uvrede i psovke od strane srpskog člana Predsjednistva BiH prema narodnim poslanicima, kako prema našim Jeleni Trivić i Drašku Stanivukoviću, tako i prema drugim opozicionim poslanicima. Potrebno je da se i međusobno poslanici uzdrže od bilo kakvih oblika prijetnji i govora mržnje, a posebno su fizičke prijetnje nedopustive", istakao je Borenović.

Podsjetimo, odbornici PDP-a u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković i Jelena Trivić glasali protiv izjave Dodika o pitanju vitalnog interesa RS u vezi Pelješkog mosta.

Narodna skupština Republike Srpske sa 60 glasova 'za' usvojila je Zaključke klubova poslanika SNSD-a, DNS-a, SP-a, PDP-a, DEMOS-a, NDP-a i Ujedinjene Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije