BiH

Borenović: Nastavak rada na ukrupnjavanju političke scene

Borenović: Nastavak rada na ukrupnjavanju političke scene
Foto: N.N. | Borenović: Nastavak rada na ukrupnjavanju političke scene
Srna

BANJALUKA - Glavni odbor PDP-a jednoglasno je prihvatio sporazume o integrisanom političkom djelovanju sa Srpskom radikalnom strankom Republike Srpske i Slobodnom Srpskom, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

On kaže da će ove političke partije zajednički nastaviti da se bore za ključne principe ka stvaranju zdravog i snažnog društva u kojem će svi biti jednaki pred zakonom.

Borenović je rekao da žele da budu i ozbiljna alternativa aktuelnoj vlasti i da se odgovorno odnose prema svim izazovima.

"Nastavićemo da radimo na ukrupnjavanju političke scene i vrlo je važno da se objedinjuju partije istog političkog razmišljanja", rekao je Borenović novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da prioriteti PDP-a u ovoj godini ostaju izmjena Izbornog zakona, te donošenje odluke o parlamentarnom nadzoru nad radom javnih servisa u vlasništvu Srpske.

Borenović kaže da je među prioritetima i donošenje novog zakona o političkim strankama koji bi omogućio uvođenje reda u djelovanju i radu političkih stranaka u Srpskoj.

On je naveo da je Glavni odbor PDP-a pozvao pobjednike posljednjih izbora da formiraju izvršnu vlast na nivou zajedničkih institucija BiH.

"To je odgovornost političkih stranaka koje su pobjednici i koje su na sebe preuzele obavezu da formiraju vlast u BiH, prvenstveno SDA, SNSD i HDZ BiH. BiH je jedinstven primjer u svijetu da parlament ne funkcioniše zahvaljujući volji nove skupštiske većine", rekao je Borenović.

On je rekao da je ovo bila posljednja sjedanica Glavnog odbora u ovom mandatu te je najavio Sabor PDP-a za 28. septembar na kojem će biti biran novi Glavni odbor, predsjednik stranke i biti donesena ključna programska i statutarna dokumenta, kojim će biti i obilježeno 20 godina od osnivanja PDP-a.  

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 3

Putin

SRPSKA DEMOKRATSKA MUSLIMANSKA STRANKA , PDP I SDA DAJU IZJAVU ZA JAVNOST ( PRENEŠENO U CJELOSTI ) SRPSKA DEMOKRATSKA MUSLIMANSKA STRANKA I PDP OBAVJEŠTAVAJU SVE SVOJE ČLANSTVO I SIMPATIZERE KOJI NISU DANAS MOGLI DOĆI NA SASTANAK SA USTAŠOM STIPOM MESIĆEM U BIJELJINU DA ĆE PRIJATELJSKI SUSRETI BITI ODRŽANI I U ZAGREBU SA DOTIČNIM OSVJEDOČENIM PRIJATELJEM SRPSKE DEMOKRATSKE MUSLIMANSKE STRANKE I PDPa . PREVOZ ĆE BITI ORGANIZOVAN I BESPLATAN . NAKON PRIJATELJSKIH SUSRETA OBIĆI ĆE SE I U AUSTRIJI GROBNA POLJA NEVINO STRADALIH USTAŠA I MUSLIMANA IZ DRUGOG SVJETSKOG RATA ŽRTAVA GENOCIDA OD STRANE ANTIFAŠISTA U BLAJBURGU ! SLUŽIĆE SE SVETA LUCIFER MISA ZADUŠNICA I KLANJAĆE SE GENOCID NAMAZI NEVINO STRADALIM ŽRTVAMA OD STRANE ANTIFAŠISTA . SVE INFORMACIJE U ODBORIMA SRPSKE DEMOKRATSKE MUSLIMANSKE STRANKE I PDPa KOD MEKETIĆA , GOVEDARICE , BORENOVIĆA KOD LOKALNIH BISKUPA , HODŽA I DRUGIH .

Putin

SDS I PDP POZIVA SVE SVOJE ČLANOVE I SIMPATIZERE NA SVEČANI DOČEK STIPE MESIĆA KOJI ĆE BITI U BIJELJINI A POŠTO NEĆE BITI PREVIŠE JAVNO SVAKI ČLAN DA SE OBRATI NAJBLIŽEM ODBORU SDS I PDP DA SVOJIM PRISUSTVOM UVELIČAJU OVAJ DOČEK PRIJATELJA IM USTAŠE MESIĆA

Putin

BUDALA PO ROĐENJU IZ ŠUME U LUŠCI PALANCI KOD SANSKOG MOSTA KAŽE DA SKUPŠTINA NE FUNKCIONIŠE ZAHVALJUJUĆI VEĆINI A KOJA NIJE NI FORMIRANA , VEĆEG MEĐEDA NEMA , PA KAKO DA FUNKCIONIŠE KAD NIJE NI FORMIRANA , KAKO BIH TE JA ISPRAŠIO PA IDI U FEDERACIJU PA TAMO ERI I JEDI OWNA A BIĆE TI SIGURNO MEĐEDE JEDAN IZ LUŠCI PALANKE KOJI TRUJEŠ REPUBLIKU SRPSKU , IDI SVOJIM BALIJAMA BOG TE UBIO AKO NEĆE ON ......

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije