BiH

Borenović: Odluka Semberije da podrži Petrovića velika, snažna i dostojanstvena

Borenović: Odluka Semberije da podrži Petrovića velika, snažna i dostojanstvena
Foto: Srna | Borenović: Odluka Semberije da podrži Petrovića velika, snažna i dostojanstvena

BIJELJINA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović čestitao je danas novoizabranom gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću na ostvarenom izbornom rezultatu, ističući da je pred njim velika odgovornost.

Borenović je na konferenciji za novinare u Bijeljini ocijenio je da je odluka građana Semberije da na proteklim lokalnim izborima podrže Petrovića "velika, snažna i dostojanstvena".

"Zato je veoma važno da ta poruka koja je došla iz Bijeljine, kao i iz Banjaluke, kao i mnogih drugih lokalnih zajednica, bude poruka koja će pokazati put kuda ide Republika Srpske u narednom periodu", smatra Borenović.

Potpredsjednik SDS-a Rado Savić ocijenio je da je kandidat SDS-a i PDP-a za gradonačelnika Bijeljine Ljubiša Petrović pobijedio na izborima zahvaljujući "realnoj priči i kampanji i svojoj ličnosti".

Savić je izrazio uvjerenje da će biti uspješno i formiranje skupštinske većine u Bijeljini, bez obzira što, kako kaže, neki to potcjenjuju, poručivši da SDS i PDP "žele dobar ambijent u Bijeljini".

Petrović je rekao da će, nakon objavljivanja zvaničnih rezultata izbora, otpočeti razgovore sa svim političkim partijama, odnosno svim izabranim odbornicima.

"Oni će u meni imati sagovornika ispružene ruke, a u Gradskoj upravi ćemo raditi isključivo u interesu naroda", rekao je Petrović i najavio uštede u kabinetu gradonačelnika, kao i da će, uz puno odgovornosti, ponašati prema svakom građaninu.

Predsjednici gradskih odbora SDS i PDP-a Bijeljina Tomica Stojanović i Slaviša Marković zahvalili su se građanima što su dali podršku Petroviću i najavili da će "svi programi koje su definisali biti ostvareni".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije