BiH

Borenović: PDP nije skup fikusa koji će podržati nekog ko nema stav

Borenović: PDP nije skup fikusa koji će podržati nekog ko nema stav
Foto: N.N. | Borenović: PDP nije skup fikusa koji će podržati nekog ko nema stav

BANJALUKA – Branislav Borenović, lider PDP-a, rekao je da ova partija progresa nije skup nezainteresovanih fikusa koji će tek tako podržati nekoga ko ništa nije rekao, ko nema jasno definisan stav ni po jednom pitanju, ko negira institucije Republike Srpske i kome je primarni cilj da još više pridavi građane Republike Srpske povećanjen nameta.

On je ovo izjavio nakon što je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla da nijednoj političkoj partiji iz Srpske ne služi na čast to što se protivi da srpski kadar bude na čelu Savjeta ministara.

"A ako je Željki Cvijanović čast to što je (Zoran) Tegeltija za svog mandata sahranio tri banke, udvostručio dug Republike Srpske i zajedno sa njom iselio stotine hiljada građana, onda ni u kojem slučaju ne bi trebalo da joj bude čast to što je Tegeltija rekao da neće poštovati odluke institucija Srpske, prije svega Narodne skupštine Republike Srpske. Kada bi  učinila napor i počela da se bavi ozbiljnom politikom, znala bi da je Tegeltijin sraman stav veleizdaja srpskih nacionalnih interesa", istakao je Borenović.

On je poručio da za rukovođenje institucijama treba imati program, viziju, hrabrost i znanje, a ne "samo mogućnost beskonačnog pričanja bez ikakvog smisla i nemuštog opisivanja agregatnih stanja u prirodi, potoka, rijeka i planina".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije