BiH

Borenović posjetio migrante u USK: Situacija veoma složena

Borenović posjetio migrante u USK: Situacija veoma složena
Foto: PDP | Borenović posjetio migrante u USK: Situacija veoma složena

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović istakao je danas da je za lakše upravljanje migrantskom krizom neophodno da svi nivoi vlasti u BiH ulože napore i koordinišu aktivnosti sa evropskim institucijama.

Borenović, koji je i poslanik u parlamentu BiH i sa grupom parlamentaraca posjetio je privremene migrantske centre "Bira" u Bihaću, "Miral" u Velikoj Kladuši i "Sedra" u Cazinu, ocijenio je da je situacija veoma složena i da se samo direktno na terenu može jasno vidjeti pravo stanje, saopšteno je iz PDP-a.

"Vidimo da se predstavnici Unsko-sanskog kantona i međunarodnih organizacija korektno i profesionalno, u skladu sa svojim mogućnostima, odnose prema migrantima kojima su obezbijeđeni krov nad glavom i najosnovniji uslovi za život", rekao je Borenović.

On dodao da je jasno da migranati nema namjeru da ostanu u BiH, nego žele da priđu što bliže granici i dođu na svoje krajnje odredište, a to su zemlje EU.

Borenović je razgovarao sa premijerom i ministrima u Vladi Unsko-sanskog kantona, gradonačelnikom Bihaća, zaposlenima u Službi za poslove sa strancima BiH, te predstavnicima međunarodnih organizacija koje se bave migrantskom krizom, kao što su Međunarodna organizacija za migracije (IOM), "Sačuvajmo djecu" i Crveni krst.

U parlamentarnoj grupi koja je u posjeti Unsko-sanskom kantonu su, osim Borenovića, su Aida Baručija iz Nezavisnog bloka, Edita Đapo iz SBB-a, Šemsudim Mehmedović iz SDA, Lazar Prodanović iz SNSD-a, te Jasmin Emrić iz A-SDA, koji je, zajedno sa premijerom Mustafom Ružnićem i ministrom unutrašnjih poslova USK Nerminom Kljajićem, domaćin parlamentarnoj grupi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije