BiH

Pratite nas na Google news

Borenović sa američkim senatorima o izazovima u BiH

Borenović sa američkim senatorima o izazovima u BiH
Foto: Facebook | Borenović sa američkim senatorima o izazovima u BiH
N.N.

VAŠINGTON - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović učestvovao je na forumu Međunarodne demokratske unije (IDU) u Vašingtonu i razgovarao sa američim senatorima, koje je upoznao o situaciji u BiH.

"Senatori su zainteresovani za situaciju u BiH, stepen razvijenosti vladavine prava, ekonomski napredak, posebno za migrantsku krizu koja pogađa ne samo BiH, nego i region i Evropu", rekao je Borenović.

On je nakon sastanka sa senatorima Patrikom Tumijem, Todom Jangom i Džonom Barasom, naveo da je razgovarano o izazovima sa kojima se susreće BiH, sa akcentom na korupciju, migrantsku krizu i integracione procese.

"Kroz članstvo u IDU održavamo kontakte koji će u budućnosti biti važni za poziciju naše zemlje i naroda", saopšteno je iz PDP-a.

U saopštenju se dodaje da Borenović predstavlja PDP na Izvršnom odboru IDU-a, tijelu koje usvaja odluke i politike koje sprovode stranke članice, čime se u određenoj mjeri kreiraju i tokovi politike u svijetu.

Ova svjetska asocijacija političkih partija desnog centra je u aprilu, na inicijativu PDP-a usvojila Deklaraciju o BiH, u kojoj se govori o potrebi izmjene Izbornog zakona, efikasnog pravosuđa i nepristasnog rada javnih medija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije