BiH

Borenović sa američkim senatorima o izazovima u BiH

Borenović sa američkim senatorima o izazovima u BiH
Foto: Facebook | Borenović sa američkim senatorima o izazovima u BiH

VAŠINGTON - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović učestvovao je na forumu Međunarodne demokratske unije (IDU) u Vašingtonu i razgovarao sa američim senatorima, koje je upoznao o situaciji u BiH.

"Senatori su zainteresovani za situaciju u BiH, stepen razvijenosti vladavine prava, ekonomski napredak, posebno za migrantsku krizu koja pogađa ne samo BiH, nego i region i Evropu", rekao je Borenović.

On je nakon sastanka sa senatorima Patrikom Tumijem, Todom Jangom i Džonom Barasom, naveo da je razgovarano o izazovima sa kojima se susreće BiH, sa akcentom na korupciju, migrantsku krizu i integracione procese.

"Kroz članstvo u IDU održavamo kontakte koji će u budućnosti biti važni za poziciju naše zemlje i naroda", saopšteno je iz PDP-a.

U saopštenju se dodaje da Borenović predstavlja PDP na Izvršnom odboru IDU-a, tijelu koje usvaja odluke i politike koje sprovode stranke članice, čime se u određenoj mjeri kreiraju i tokovi politike u svijetu.

Ova svjetska asocijacija političkih partija desnog centra je u aprilu, na inicijativu PDP-a usvojila Deklaraciju o BiH, u kojoj se govori o potrebi izmjene Izbornog zakona, efikasnog pravosuđa i nepristasnog rada javnih medija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije