BiH

Bosančić: Heroje moramo sačuvati od zaborava

Bosančić: Heroje moramo sačuvati od zaborava
Foto: Arhiva | Bosančić: Heroje moramo sačuvati od zaborava

BANJALUKA - Danas kada obilježavamo Dan pobjede nad fašizmom, ističemo veliku hrabrost i odlučnost srpske vojske koja je položila veliku žrtvu, a koja je dovela do konačne pobjede nad jednoj od najmračnijih pojava u ljudskoj istoriji. Zbog toga se danas sa ponosom prisjećamo svih onih koji su svoje živote položili u borbi protiv tiranije i zla, poručio je predsjednik GO DEMOS Banjaluka Boran Bosančić.

Kaže da posebno treba istaknuti navjerovatnu hraborst srpskog naroda i srpske vojske u ovom do sada najvećem ratu.

"Njihova antifašistička borba, prožeta snagom i nepokolebljivošću, bila je ključna u konačnom trijumfu nad fašističkim režimom. Zbog toga njihova žrtva nikada neće biti zaboravljena, a njihov herojski doprinos u borbi za slobodu i pravdu ostaje duboko usađen u naše kolektivno sjećanje", rekao je Bosančić.

Srpski narod i srpska vojska je uvijek bila na pravoj strani istorije i posvećena za vrijednosti na kojem počiva čovječanstvo.

"Zato poručujemo svima da ćemo nastaviti tamo gdje su naši preci stali, a to je borba protiv mržnje, netolerancije, ali i optužbi koje nam sada ne opravdano pokušavaju nametnuti. Ovaj datum je bitan da istaknemo koliko je važan mir i pomirenje među svim narodima", kaže Bosančić.

Ističe da dok danas obilježavamo 76. godišnjicu pobjede nad fašizmom da se moramo prisjetiti svih heroja koji su život dali za našu zemlju i mir u svijetu.

"Njihov hrabri duh mora biti vodilja novim generacijama da nastave graditi svijet u kojem će vladati mir i pravda za sve", poručio je Bosančić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije