BiH

Bosić: Niko nije zadovoljan radom Suda i Tužilaštva BiH

Bosić: Niko nije zadovoljan radom Suda i Tužilaštva BiH
Bosić: Niko nije zadovoljan radom Suda i Tužilaštva BiH

BEOGRAD - Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić rekao je da niko nije zadovoljan radom Suda i Tužilaštva BiH, te da je toga svjesna i međunarodna zajednica, koja je napravila nakaradan pravosudni sistem.

Bosić se saglasio sa tvrdnjom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da se mahom podižu optužnice protiv Srba, ali je dodao da se postavlja pitanje zašto se protekle četiri godine, od inicijative o istom referendumu, koju je Dodik povukao, o svemu tome ćutalo.

On je za beogradske "Večernje novosti" ponovio da je odluka o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH rizičan potez predsjednika Srpske, ocjenjujući da to može dovesti Srpsku u izolaciju.

Bosić smatra da ta odluka predstavlja Dodikovu "političku igru i čisti avanturizam", te da referendum neće biti održan.

Bosić kaže da je "šokantno" što se prije odluke Narodne skupštine Srpske o referendumu Dodik nije konsultovao sa Srbijom, navodeći da predsjednik Srpske u premijeru Srbije Aleksandru Vučiću sada pokušava da nađe "izlaznu strategiju" za odustajanje od referenduma.

"Kao, odustajemo od referenduma zato što to od nas traži Srbija", kaže Bosić.

Komentarišući optužbe SNSD-a da predstavnici SDS-a u Sarajevu izdaju interes Republike Srpske, Bosić kaže da je to "odraz straha, koji imaju od odgovornosti koju neće moći izbjeći".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije