BiH

"Bošnjački političari da prestanu zveckati oružjem"

"Bošnjački političari da prestanu zveckati oružjem"
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | "Bošnjački političari da prestanu zveckati oružjem"

BANJALUKA - Predsjednik Narodne partije Srpske (NPS) Darko Banjac danas je, povodom prijetnje lidera SDA Bakira Izetbegovića osvetom, pozvao bošnjačke političare da prestanu zveckati oružjem i da se okrenu stvaranju boljih uslova za život građana, "ukoliko uopšte znaju šta je to".

"Mi u Republici Srpskoj smo opredijeljeni za trajni mir i svakodnevno radimo da stvorimo uslove na naši građani žive bolje, ali svakako nećemo sjediti skršenih ruku i dozovoliti da nam se ponovi Korićka jama", naveo je Banjac.

Konstatujući da je Izetbegović potvdio namjere Bošnjaka da su za unitarnu BiH bez Republike Srpske i da je došao u Fazlagića kulu da prijeti osvetom, Banjac je naglasio da bi se Izetbegović najprije morao izviniti za sve žrtve koje su njegovi sunarodnici kao pripadnici ustaškog pokreta u NDH poubijali u Hercegovini za vrijeme rata.

Banjac je podsjetio da su muslimani iz Fazlagića kule, pripadnici ustaškog pokreta, u noći između 3. i 4. juna 1941. godine pobili više od 130 Srba i bacili ih u Korićku jamu.

On je istakao da je jasno koliko je ispravno i potrebno sve što je donijela i što će u budućnosti izglasati Narodna skupština Srpske.

"Očigledno je da dio međunarodne zajednice želi promijeniti ustavnu strukturu BiH i da nas u predstojećem periodu čeka teška borba za našu Srpsku. Samo slogom i jedinstvom možemo dobiti tu političku bitku", rekao je Banjac.

Izetbegović je juče u Fazlgića kuli, na otvaranju nelegalno izgrađenog spomenika pripadnicima takozvane Armije BiH, rekao je da su Bošnjaci postali nezaobilazan faktor ne samo u BiH nego i na Balkanu i da će učiniti sve da politički nadjačaju i da se na svoj način osvete. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije