BiH

"Bošnjački političari da prestanu zveckati oružjem"

"Bošnjački političari da prestanu zveckati oružjem"
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | "Bošnjački političari da prestanu zveckati oružjem"
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Narodne partije Srpske (NPS) Darko Banjac danas je, povodom prijetnje lidera SDA Bakira Izetbegovića osvetom, pozvao bošnjačke političare da prestanu zveckati oružjem i da se okrenu stvaranju boljih uslova za život građana, "ukoliko uopšte znaju šta je to".

"Mi u Republici Srpskoj smo opredijeljeni za trajni mir i svakodnevno radimo da stvorimo uslove na naši građani žive bolje, ali svakako nećemo sjediti skršenih ruku i dozovoliti da nam se ponovi Korićka jama", naveo je Banjac.

Konstatujući da je Izetbegović potvdio namjere Bošnjaka da su za unitarnu BiH bez Republike Srpske i da je došao u Fazlagića kulu da prijeti osvetom, Banjac je naglasio da bi se Izetbegović najprije morao izviniti za sve žrtve koje su njegovi sunarodnici kao pripadnici ustaškog pokreta u NDH poubijali u Hercegovini za vrijeme rata.

Banjac je podsjetio da su muslimani iz Fazlagića kule, pripadnici ustaškog pokreta, u noći između 3. i 4. juna 1941. godine pobili više od 130 Srba i bacili ih u Korićku jamu.

On je istakao da je jasno koliko je ispravno i potrebno sve što je donijela i što će u budućnosti izglasati Narodna skupština Srpske.

"Očigledno je da dio međunarodne zajednice želi promijeniti ustavnu strukturu BiH i da nas u predstojećem periodu čeka teška borba za našu Srpsku. Samo slogom i jedinstvom možemo dobiti tu političku bitku", rekao je Banjac.

Izetbegović je juče u Fazlgića kuli, na otvaranju nelegalno izgrađenog spomenika pripadnicima takozvane Armije BiH, rekao je da su Bošnjaci postali nezaobilazan faktor ne samo u BiH nego i na Balkanu i da će učiniti sve da politički nadjačaju i da se na svoj način osvete. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Marketing tim / 21.09.2021 08:30

Sarajevo - Na Fakultetu za Saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu je otvoren Centar za sigurnost saobraćaja čije je opremanje pomoglo ASA Osiguranje.

ASA Osiguranje | ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Uspješni bosanskohercegovački osiguravatelj pomogao Centar za sigurnost saobraćaja Fakulteta za saobraćaj i komunikacije UNSA sa specijanim vozilom za simulaciju vožnje.

 „Naše aktivnosti realizujemo u skladu sa našim smjernicama podrške zajednici u kojoj djelujemo. Veća sigurnost svih učesnika u saobraćaju je nešto čemu mi u ASA Osiguranju posvećujemo veliku pažnju na strateškom i operativnom planu, te smo sa velikim zadovoljstvom podržali opremanje ovog centra sa softiciranim vozilom za simulaciju vožnje. Vjerujem da će ovo namjenski adaptirano vozilo zajedno sa ostalom visokokvalitetnom opremom koju Centar posjeduje, biti korisno za studente, i unaprijediti i olakšati im usvajanje novih znanja“, izjavio je Adnan Hodžić, predsjednik Uprave i Direktor ASA Osiguranja.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Fakultet za saobraćaj i komunikacije UNSA je od 14. do 16. septembra ugostio eminentne stručnjake i univerzitetske profesore iz EU i regiona u okviru „Erasmus +“ programa i projekta koji za cilj ima poboljšanje sigurnosti saobraćaja u zemljama Zapadnog Balkana.

U radnim sesijama tokom susreta učešće je uzeo i Arnes Hadžiosmanović, Izvršni Direktor i član Uprave ASA Osiguranja, koji je učesnicima održao predavanje na temu uloge osiguravajućih kuća u polju sigurnosti saobraćaja i najboljih praksi u BiH.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Povećanje stepena sigurnosti saobraćaja ima veliki uticaj na rad i finansijsko poslovanje osiguravajućih društava. Globalne i evropske prakse koje dovode u vezu rad osiguravajućih društava i institucija koje se bave sigurnošću saobraćaja nažalost nisu identične praksama koje imamo u BiH. Mi u ASA Osiguranju smatramo da sinergija između akademije, realnog sektora i relevantnih institucija koje se bave pitanjima sigurnosti saobraćaja je jedini ispravni put kojim sve interesne strane trebaju zajedničiki poći. ASA Osiguranje je kao odgovorno društvo već poduzelo konkretne korake u tom pravcu ne samo opremanjem Centra za sigurnost saobraćaja, nego i putem stipendiranja studenata zadnjih godina Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i garantovanjem radnog mjesta nakon uspješno okončanog studija. Na taj način kreiramo društveni i poslovni okvir za zajedničko djelovanje visokoobrazovanog akademskog kadra i realnog sektora, a u korist šire zajednice“, istakao je Hadžiosmanović.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Ovim povodom ASA Osiguranju je dodjeljena i zahvalnica ispred Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i strukovnog Udruženja inžinjera saobraćaja i komunikacija BiH, na pomoći koju ova renomirana osiguravajuća kuća pruža u edukaciji budućih inžinjera saobraćajne struke.

Najčitanije