BiH

Božić i Kulina novi članovi UO Centralne banke BiH

Božić i Kulina novi članovi UO Centralne banke BiH
Foto: N.N. | Božić i Kulina novi članovi UO Centralne banke BiH

BANJALUKA – Novi članovi Upravnog odbora Centralne banke BiH iz Republike Srpske su Radomir Božić i Dragan Kulina, saznaje portal CAPITAL.

Na sjednici Predsjedništva BiH juče su, na prijedlog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, smijenjeni dosadašnji članovi UO Centralne banke Trivo Marinković (PDP) i Ljubiša Vladušić (SDS).

Umjesto njih imenovani su Božić i Kulina.

Božić je ranije bio viceguverner Centrale banke BiH ispred Republike Srpske i profesor je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Božić je 2016. godine razriješen sa mjesta viceguvernera, ali je odlukom Suda BiH vraćen na to mjesto. Mandat mu je istekao u avgustu 2017. godine.

Kulina je prošle godine bio kandidat za glavnog revizora Republike Srpske, a njegova prijava na javni konkurs je prvobitno bila odbačena, jer nije imao državljanstvo BiH i Srpske, nego BiH i Federacije. Komisija je naknadno promijenila odluku i uzela i njegovu prijavu u razmatranje, ali je na kraju za glavnog revizora RS izabran Jovo Radukić. Kulina je takođe profesor na Ekonomskom fakultetu, a tokom konkursa za revizora naveo je da je zaposlen u Centralnoj banci BiH kao ekonomski istraživač – ekspert. Ranije je obavljao i dužnost glavnog internog revizora u Centralnoj banci.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je juče poslije sjednice Predsjedništva novinarima rekao da je Predsjedništvo razriješilo dva člana Upravnog odbora Centralne banke BiH iz reda srpskog naroda i druga dva imenovalo.

Marinković i Vladušić se nisu javljali na poziv CAPITAL-a, dok je Božić rekao da još nije zvanično obaviješten o imenovanju.

(NN/capital.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije