BiH

Broćeta: Oni koji pišu ćirilicom nisu poželjni u FBiH

Broćeta: Oni koji pišu ćirilicom nisu poželjni u FBiH
Foto: N.N. | Broćeta: Oni koji pišu ćirilicom nisu poželjni u FBiH

DRVAR - Delegat SNSD-a u Klubu Srba u Domu naroda u Parlamentu FBiH Goran Broćeta istakao je da pokušaj SDP-a da se domogne srpskih pozicija u vlasti u FBiH nije ništa novo, ali i naglasio da Srbe u tom dijelu BiH treba da predstavljaju one koji su birali istinski Srbi.

Klub Srba u federalnom Domu naroda čini pet delegata iz Kantona deset, gdje je većinsko srpsko stanovništvo, od kojih su četiri sa Srpske liste i jedan iz Srpske napredne stranke, te osam iz SDP-a, dva iz Liberalne stranke BiH i po jedan iz redova HDZ-a BiH i SDA.

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović rekao je ranije za “Glas Srpske” da je odbio ponudu stranke da bude kandidat za potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda, ali i poručio da će stranka predložiti kandidata za sve četiri ključne fotelje koje pripadaju Srbima u FBiH. Podvukao je da SDP ima osam delegata u Domu naroda te da će uz podršku još četiri, koji nisu iz te stranke, predložiti kandidate za predsjednika Kluba Srba u Domu naroda, potpredsjednika tog doma te potpredsjednika FBiH.

Broćeta je juče za “Glas Srpske” kazao da nemaju zvaničnu informaciju o tome s kim je SDP razgovarao.

“Ako se ispostavi da je to istina i ako dobiju podršku SDA, biće jasno da SDA ne želi u vlasti u FBiH one koji se potpisuju ćirilicom i koji bi se adekvatno borili za prava Srba, nego su im partneri i saradnici podobni koji se unazad 20 godina nisu potpisali ćirilicom”, rekao je Broćeta.

Dodao je i da je vidljivo da SDA odbija da prihvati SNSD i na nivou BiH te da se svašta može očekivati. Sjednica federalnog Doma naroda zakazana je za danas, a Broćeta juče nije imao informacija da li će SDP pokušati da ponovo izabere šefa Kluba Srba, nakon što mu to nije pošlo nedavno za rukom.

(Glas Srpske)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije