BiH

CIK odobrio prebrojavanje listića na mjestima gdje su utvrđene nepravilnosti

CIK odobrio prebrojavanje listića na mjestima gdje su utvrđene nepravilnosti
Foto: Ilustracija | CIK odobrio prebrojavanje listića na mjestima gdje su utvrđene nepravilnosti

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH je na današnjoj sjednici donijela četiri naredbe kojim se odobrava otvaranje vreća sa glasačkim materijalom i brojanje glasačkih listića na četiri biračka mjesta za gradonačelnika Prijedora a u cilјu pravilnog objedinjavanja utvrđenih izbornih rezultata u osnovnoj izbornoj jedinici Prijedor.

Kako navode, nepravilnosti su zabilježene na biračkim mjestima 009B085, 009B061, 009B035 i 009B023C.

"Gradska izborna komisija Prijedor je podnijela zahtjev za otvaranje vreća i pravilno objedinjavanje utvrđenih rezultata za četiri biračka mjesta s obzirom da je nakon unosa i kontrole rezultata utvrđena nepravilnost jer broj glasačkih listića u glasačkim kutijama nije jednak ukupnom broju svih glasačkih listića", navodi se u saopštenju CIK-a.

Kako se dodaje, o pravilnom objedinjavanju utvrđenih izbornih rezultata Gradska izborna komisija Prijedor će obavijestiti akreditirane posmatrače rada izborne komisije.

Podsjetimo, juče su odrđani prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora.

Prema podacima CIK-a, od obrađenih 96,92 odsto biračkih mjesta kandidat SNSD-a Slobodan Javor osvojio je 13.076 glasova (53,42 odsto), dok je kandidat opozicije Goran Predojević osvojio 9.965 glasova (40,71 odsto).Pravo glasa u Prijedoru imalo je 86.329 birača uključujući 608 birača registrovanih za glasanje u odsustvu koji pravo glasa ostvaruju lično na biračkom mjestu u Prijedoru i 2.851 birač registrovan da glasa putem pošte.

 

Inače, prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora raspisani su nakon što je Dalibor Pavlović 11. oktobra podnio ostavku na ovu funkciju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije