BiH

Čampara: DF će dobiti ministarsko mjesto

Čampara: DF će dobiti ministarsko mjesto
Foto: Ilustracija | Čampara: DF će dobiti ministarsko mjesto

SARAJEVO - Aljoša Čampara, član Predsjedništva Stranke demokratske akcije i ministar u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, izjavio je da će Demokratska fronta u novom sazivu Savjeta ministara dobiti jedno ministarstvo.

On u razgovoru za televiziju "N1" nije govorio o kojem konkretno ministarstvu se radi, ali je rekao da SDA i DF imaju potpisan sporazum i da će DF dobiti ministarstvo.

''Što se tiče DF-a, postoji sporazum delegacija SDA i DF, sporazum o zajedničkoj saradnji na svim nivoima. Postoji taj sporazum, neupitan je i on će se realizirati. Stojimo na tom stanovištu, DF je naš partner i nama je drago zbog toga. Konkretno će se realizovati kroz parlamentarnu većinu, i kroz Vijeće ministara. Mi imamo potpisan sporazum s bivšim zastupnicima Nezavisnog bloka. Predsjednik Izetbegović je pozvao i druge stranke, samim tim i SBB da se priključe jednom patriotskom bloku koji će biti zajedno i koji će učestvovati u vlasti i koji će na neki način pokušati se suprotstaviti ovim nekim nasrtajima na državu Bosnu i Hercegovinu'', rekao je Čampara za "N1".

Govoreći o aktivaciji MAP-a kao uslovu za formiranje novog saziva Savjeta ministara, Čampara je rekao da SDA "samo traži da se provede ono što je propisano zakonima".

''Naš prioritet je aktivacija MAP-a. Tražimo da se izvrši aktivacija i da se provede ono što je propisano Ustavom i zakonima. Tražimo da se provede ono što je potpisano'', poručio je funkcioner SDA.

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije