BiH

Čavara: Što prije formirati Savjet ministara

Čavara: Što prije formirati Savjet ministara
Foto: Arhiva | Čavara: Što prije formirati Savjet ministara

SARAJEVO - Predsjednik Federacije BiH (FBiH) Marinko Čavara istakao je da je neophodno formirati novi Savjet ministara, ali i Vladu FBiH, kako bi se obezbijedilo stabilno funkcionisanje vlasti na svim nivoima u BiH.

"Savjet ministara treba što prije uspostaviti, neophodno je da zemlja može funkcionisati za svakog stanovnika, a uz to moramo hitno pokrenuti sve nepotrebne zastoje na pridruživanju međunarodnim organizacijama, prije svega, evropskim i evroatlantskim integracijama", naglasio je Čavara.

Prema njegovim riječima, BiH i FBiH trebalo bi da obezbijede bolji investicijski zamah, jačaju ekonomiju, te da obezbijede što bolji život u BiH, za šta su neophodne nove smjernice buduće vlasti.

Govoreći o Vladi FBiH, Čavara je rekao da se mogu ispuniti svi potpisani uslovi stranačkih lidera potpisanih u načelima o formiranju vlasti, kako na nivou BiH, tako i na nivou FBiH.

"Legitimnost kao osnovno demokratsko načelo prepoznato je od strane svih evropskih tijela, posebno od Evropskog parlamenta kao i posljednjeg izvještaja Evropske komisije", rekao je Čavara, koji je i potpredsjednik HDZ-a BiH.

On je izrazio žaljenje što se u većini prilika i kroz dnevnopolitičke razgovore može vidjeti da se to krivo tumači, saopšteno je iz Kalcelarije predsjednika FBiH.

"Moramo omogućiti svima koji razmišljaju da odu bilo gdje iz BiH da ipak ovdje vide svoju budućnost i perspektivu", naglasio je Čavara i dodao da je najbolje sva rješenja tražiti kroz razgovore, dijalog i međusobno uvažavanje. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije