BiH

Čegar: Federalna policija prisluškivala političare i ljubavnice

Čegar: Federalna policija prisluškivala političare i ljubavnice
Čegar: Federalna policija prisluškivala političare i ljubavnice

MOSTAR - Novoimenovani načelnik Obavještajnog sektora Uprave policije Federacije BiH Zoran Čegar izjavio je danas da je ova policijska agencija nezakonito pratila i prisluškivala na hiljade političara, državnih zvaničnika i službenika kako bi prikupljala kompromitujuće materijale.

Čegar je najavio istragu i vjeruje da će biti podnijeto više krivičnih prijava protiv bivše uprave.

"Izvjesno je da više nema i neće biti onoga što je rađeno dok je (Zlatko) Miletić bio direktor Federalne uprave policije, a to je tajno praćenje političara i visokih zvaničnika, praćenje njihovih žena i ljubavnica, montiranja procesa", rekao je Čegar u intervju za današnji mostarski "Dnevni list".

On je naveo da je bivši direktor Federalne uprave policije (FUP) Zlatko Miletić sprovodio politički motovisane istrage, koje je pokušao da prikrije, ali nije otkrio o kojim je političarima i zvaničnicima riječ.

"Gotovo svakog dana ja nalazim spise koji su sklonjeni, a koji su pravljeni za kompromitovanje i ucjenjivanje visokih političkih i državnih zvaničnika. Često se šokiram kada vidim kako se radilo i čega sve tu ima", dodao je Čegar.

Prema njegovim riječima, u proteklom periodu nelegalno je prisluškivano i na hiljade telefonskih razgovora.

"FUP je, po nalogu Miletića, nezakonito i nelegalno pratio ogroman broj, na hiljade ljudi, nezakonitim i nelegalnim prisluškivanjem njihovih telefonskih razgovora i praćenjem i presijecanjem komunikacija. Sve to sada istražujemo", rekao je Čegar.

On je još najavio da će po okončanju istraga, obavijestiti sve vlasnike mobilnih i fiksnih telefona koji su nezakonito prisluškivani, dodajući da postoji mogućnost podnošenja zajedničke tužbe kako bi se procesuirali odgovorni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije