BiH

Članovi Predsjedništva BiH razgovarali sa delegacijom Kongresa SAD

Članovi Predsjedništva BiH razgovarali sa delegacijom Kongresa SAD
Foto: N.N. | Članovi Predsjedništva BiH razgovarali sa delegacijom Kongresa SAD

SARAJEVO - Članovi Predsjedništva BiH razgovarali su danas u Sarajevu sa delegacijom Kongresa SAD o temama bilateralne saradnje, evropskih integracija BiH i zapadnog Balkana, te održavanja izbora.

Teme razgovora predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i članova Milorada Dodika i Željka Komšića sa američkim senatorima Komisije za inostrane poslove Džin Šahin i Krisom Marfijem, senatorom Komisije za oružane snage Tomom Tilisom, te američkim ambasadorom Majklom Marfijem bile su i pitanja perspektive mladih, te produžetak bezbjednosne misije Eufora "Altea" u BiH.

Članovi Predsjedništva BiH izrazili su zahvalnost delegaciji američkog senata za dosadašnju podršku i napore koje čine za BiH, kao i za posjetu, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Razgovarano je o pojačanom interesu nove američke administracije prema BiH i regionu na EU putu i prenesen je nastavak američke podrške evropskim integracijama regiona.

Američki senatori izrazili su podršku BiH na putu ka napretku, kao i ekonomski partneri.

Razgovarano je i o ukrajinskoj krizi, kao najvećem bezbjednosnom, humanitarnom i ekonomskom izazovu sa kojim se evropski kontinent suočava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije