BiH

Pratite nas na Google news

Članovi Vlade FBiH vozom doputovali u Mostar

Članovi Vlade FBiH vozom doputovali u Mostar
Foto: Fena | Članovi Vlade FBiH vozom doputovali u Mostar
Fena

MOSTAR - Uz konstantnu budžetsku podršku radu Željeznicama Federacije BiH, Vlada Federacije BiH danas je to učinila i na simboličan način.

Naime, članovi Federalne vlade su iz Sarajeva se u Mostar, gdje je za danas zakazano održavanje 183. sjednice, doputovali vozom Talgo Željeznica FBiH. Kako je istaknuto, riječ je o sigurnom, udobnom, brzom i cijenom veoma prihvatljivom načinu putovanja.

Inače, zahvaljujući dionici željezničke pruge Sarajevo - Mostar, ugledni britanski list Guardian prošle godine je Bosnu i Hercegovinu uvrstio među 18 zemalja u svijetu u kojima se može najbolje doživjeti putovanje vozom.

Treba naglasiti da je među kandidovnim tačkama današnjeg dnevnog reda i usvajanje 7,67 miliona maraka vrijednog ovogodišnjeg programa utroška kapitalnih transfera javnim preduzećima, namijenjenog sufinansiranju izgradnje željezničke infrastrukture, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Članovi Vlade FBiH će nakon sjednice održati sastanak s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem zbog velikih problema u vezi s odvozom smeća, odnosno blokiranom deponijom Uborak, saznaje Klix.ba.

Ulice Mostara su već deset dana zatrpane smećem zbog blokade regionalne deponije  i ukoliko do 12 časova ne dođe do deblokade, biti proglašeno stanje tehničke nepogode zbog  velike opasnosti za stanovništvo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije