BiH

Članovi Vlade FBiH vozom doputovali u Mostar

Članovi Vlade FBiH vozom doputovali u Mostar
Foto: Fena | Članovi Vlade FBiH vozom doputovali u Mostar
Fena

MOSTAR - Uz konstantnu budžetsku podršku radu Željeznicama Federacije BiH, Vlada Federacije BiH danas je to učinila i na simboličan način.

Naime, članovi Federalne vlade su iz Sarajeva se u Mostar, gdje je za danas zakazano održavanje 183. sjednice, doputovali vozom Talgo Željeznica FBiH. Kako je istaknuto, riječ je o sigurnom, udobnom, brzom i cijenom veoma prihvatljivom načinu putovanja.

Inače, zahvaljujući dionici željezničke pruge Sarajevo - Mostar, ugledni britanski list Guardian prošle godine je Bosnu i Hercegovinu uvrstio među 18 zemalja u svijetu u kojima se može najbolje doživjeti putovanje vozom.

Treba naglasiti da je među kandidovnim tačkama današnjeg dnevnog reda i usvajanje 7,67 miliona maraka vrijednog ovogodišnjeg programa utroška kapitalnih transfera javnim preduzećima, namijenjenog sufinansiranju izgradnje željezničke infrastrukture, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Članovi Vlade FBiH će nakon sjednice održati sastanak s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem zbog velikih problema u vezi s odvozom smeća, odnosno blokiranom deponijom Uborak, saznaje Klix.ba.

Ulice Mostara su već deset dana zatrpane smećem zbog blokade regionalne deponije  i ukoliko do 12 časova ne dođe do deblokade, biti proglašeno stanje tehničke nepogode zbog  velike opasnosti za stanovništvo.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije