BiH

Čović: Merkel podržala evroatlantski put BiH

Čović: Merkel podržala evroatlantski put BiH
Foto: N.N. | Čović: Merkel podržala evroatlantski put BiH

MOSTAR - Njemačka kancelarka Angela Merkel podržala je bosanskohercegovački put ka evroatlantskim integracijama i rješavanje unutarnjih sprova u BiH na osnovu ravnopravnosti naroda i insistirala na sprovođenju mira, sprovođenju izbornih rezultata i što skorije uspostavljanje Savjeta ministara, rekao je predsjednik HNS i HDZ-a BiH Dragan Čović.

Čović se u subotu u Zagrebu na kratko sastao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u društvu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, na marginama predizbornog skupa Evropske narodne stranke (EPP) u Zagrebu i razgovarao je i s kandidatom evropskih narodnjaka za predsjednika Evropske komisije Manfredom Veberom.

''Dobili smo jasnu podršku Merkel evroatlantskom putu BiH i rješavanju unutrašnjih pitanja na osnovu konstitutivnosti naroda i legitimnog političkog predstavljanja'', rekao je Čović.

On je, kako prenose mostarski mediji, istakao da je njemačka kancelarka u razgovoru insistirala na sprovođenju rezultata izbora u BiH i uspostavljanju Savjeta ministara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije