BiH

Čović glasao u Mostaru

Čović glasao u Mostaru
Foto: Fena | Čović glasao u Mostaru

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović glasao je danas Mostaru na izborima za parlament Hrvatske i tom prilikom poručio da je siguran da će HDZ, članovi i simpatizeri, prepoznati ono što je predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković radio proteklih osam godina.

"Danas imamo vrijeme potpunih iskušenja u svakom smislu riječi. Ali, siguran sam da ćemo mi tome na pravi način odgovoriti. Mislim da će danas biti izuzetno dobar dan", rekao je Čović novinarima.

Čović je rekao da je sinoć na sastanku nekoliko lidera u Mostaru, čiji je bio domaćin, "puno stvari dogovoreno".

Prema njegovim riječima, atmosfera je bila i više nego prijateljska.

"Imamo još danas i sutra tim prijateljima da budemo dobri domaćini. Šaljemo jednu poruku da BiH nije sama i kada različiti vidimo neke stvari treba sjediti i razgovarati, tako će biti i danas. Nijedna od tema koje nas danas opterećuju, bez obzira jesu li unutrašnja pitanja u BiH ili u okruženju, nije zaobiđena", naveo je Čović.

Prema njegovim riječima, juče je bilo puno susreta, danas ih slijedi i još više.

"Puno smo stvari dogovorili", dodao je Čović.

Večeri su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Republike Srpske Radovan Višković, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i delegacija Vlade Srbije, te predsjednik i premijer FBiH Lidija Bradara i Nermin Nikšić.

Prisustvovali su i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Miroslav Lajčak i šef Delegacije EU u BiH Johan Zatler.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije