BiH

Čović i Izetbegović sa Knajslovom: Austrija prva po broju investicija u BiH

Čović i Izetbegović sa Knajslovom: Austrija prva po broju investicija u BiH
Foto: Predsjedništvo BiH | Čović i Izetbegović sa Knajslovom: Austrija prva po broju investicija u BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i bošnjački član Predsjedništva Bakir Izetbegović konstatovali su da između BiH i Austrije nema otvorenih pitanja, što predstavlja dobar osnov za razvoj ukupnih političkih i privrednih odnosa.

U razgovoru sa ministrom za Evropu, integracije i spoljne poslove Austrije Karin Knajsl, oni su izrazili zadovoljstvo nivoom ekonomske saradnje, u prilog čemu ide činjenica da je Austrija prva po broju investicija u BiH, te uvjerenje da će današnja posjeta dodatno unaprijediti tradicionalno dobre bilateralne odnose. 

Članovi Predsjedništva istakli su opredijeljenost za nastavak reformskog procesa, te potrebu da se ulože dodatni napori kako bi se dinamizovale aktivnosti na ispunjavanju uslova za predaju aplikacije za status kandidata za članstvo u EU, saopšteno je iz Predsjedništva BiH. 

Sagovornici su razmijenili mišljenja o izmjenama i dopunama Izbornog zakona, te izrazili opredijeljenost da se intenziviraju napori na postizanju dogovora o ovim pitanjima. 

"Posjeta Knajslove BiH, kao prvoj zemlji u regionu, ukazuje da Austrija pridaje posebnu važnost razvoju prijateljskih odnosa i bilateralne saradnje, tako da je u tom svjetlu iskazana zahvalnost austrijskoj podršci procesu evropskih integracija i jačanju veza sa EU, te visokom pozicioniranju BiH kada je riječ o spoljnoj politici Austrije", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije