BiH

Čović optimista pred današnje razgovore stranačkih lidera

Čović optimista pred današnje razgovore stranačkih lidera
Foto: N.N. | Čović optimista pred današnje razgovore stranačkih lidera

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da je optimističan uoči današnjeg sastanka na kojem će predsjednici stranaka iz FBiH, uz medijaciju predstavnika međunarodne zajednice, još jednom pokušati doći do rješenja izmjena Izbornog zakona BiH kako bi se ispoštovala odluka Ustavnog suda u slučaju "Božo Ljubić".

"Uvijek sam pozitivan prema sastancima. Vrijeme nam lagano ističe, ali pokušaćemo unutar FBiH naći neki konsenzus", rekao je Čović za portal Vijesti.ba.

Član Predsjedništva BiH danas je, zajedno sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom i premijerkom Srbije Anom Brnabić, svečano otvorio ekonomski forum na Jahorini, a potom su na marginama ovog događaja održali sastanak.

Lideri HDZ-a BiH Dragan Čović, SDA Bakir Izetbegović, SBB-a Fahrudin Radončić, SDP-a Nermin Nikšić i DF-a Željko Komšić sastaće se danas u Sarajevu da bi pokušali postići dogovor o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Sastanku, koji će biti održan od 17.00 časova u rezidenciji američkog ambasadora u BiH, prisustvovaće i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, koji zajedno sa ambasadorom SAD u BiH Morin Kormak posreduje između stranaka da bi se došlo do izmjena Izbornog zakona BiH.

Stavovi obje strane, hrvatske i bošnjačke, nakon posljednjeg sastanka održanog krajem aprila ostali su nepromijenjeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije