BiH

Čović sa Murom: Predstoji dug put do unutrašnje stabilizacije

Čović sa Murom: Predstoji dug put do unutrašnje stabilizacije
Foto: Predsjednistvobih.ba | Čović sa Murom: Predstoji dug put do unutrašnje stabilizacije

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur ocijenili su danas u Sarajevu da za BiH predstoji dug put ka unutrašnjoj stabilizaciji, demokratizaciji i izgradnji pravičnog društva, zasnovanog na ravnopravnosti, te ostalim vrijednostima koje baštini OEBS, a na kojim je neophodno istrajati.

Mur je, tokom oproštajne posjete, zahvalio Čoviću na podršci i saradnji u rješavanju brojnih, često složenih pitanja u okviru mandata Misije OEBS-a u BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Sagovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo izuzetnim odnosom koji je uspostavljen između OEBS-a i svih relevantnih subjekata u BiH.

Čović je istakao da je taj odnos prvenstveno zasluga Mura koji je strpljivo i predano gradio komunikaciju sa predstavnicima svih društveno-političkih grupa u BiH.

Čović je izrazio zahvalnost Muru za nemjerljiv doprinos unapređenju demokratije i ljudskih prava u BiH, istakavši njegov izuzetan doprinos na izgradnji boljeg društva i odnosa u zemlji.

On je naglasio da je Mur svojom otvorenošću i konkretnošću ostavio neizbrisiv trag, napomenuvši da su BiH potrebne diplomate i prijatelji koji imaju svijest, sposobnost i znanja koja je Mur kroz svoje djelovanje posvjedočio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije