BiH

Čović sazvao sjednicu Kolegija Doma naroda PS BiH

Čović sazvao sjednicu Kolegija Doma naroda PS BiH
Foto: NN Arhiva | Čović sazvao sjednicu Kolegija Doma naroda PSBiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH) Dragan Čović sazvao je za četvrtak 8. sjednicu Kolegija Doma naroda PSBiH.

Na dnevnom redu nalazi se 27 tačaka među kojima je i određivanje nadležne komisije za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Izbornog zakona Bosne i Hercegovine predlagača delegata Denisa Bećirovića.

Trebala bi biti i razmatrana Inicijativa Kolegija Predstavničkog doma za sazivanje sjednice Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Na dnevnom redu je i određivanje nadležnih komisija za razmatranje Izvještaja o radu Pravobranilaštva BiH za 2018, za razmatranje Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2018, dostavljenog od Predsjedništva BiH, određivanje nadležne komisije za razmatranje Konsolidiranog izvještaja o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH za 2018, dostavljenog od Ministarstva finansija i trezora BiH, određivanje nadležne komisije za razmatranje Godišnjeg konsolidovanog izvještaja interne revizije za 2018. godinu, dostavljenog od Ministarstva finansija i trezora BiH.

Takođe, na dnevom redu nalazi se i tačka određivanja nadležne komisije za razmatranje Godišnjeg izvještaja iz oblasti poljoprivrede, ishrane i ruralnog razvoja BiH za 2018. godinu, dostavljenog od Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, određivanje nadležne komisije za razmatranje Izvještaja o namjenskom utrošku sredstava granta u oblasti nauke i kulture za 2018. godinu, dostavljenog od Ministarstva civilnih poslava BiH, određivanje nadležne komisije za razmatranje izvještaja o finansijskoj reviziji institucija BiH za 2018, dostavljenih od Ureda za reviziju institucija BiH, određivanje nadležne komisije za razmatranje Informacije o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće budžetske rezerve za period januar - decembar 2018. godine.

Određivanje nadležne komisije za razmatranje Godišnjeg izvještaja VSTV-a BiH za 2018, određivanje nadležne komisije za razmatranje Izvještaja o izdatim ispravama i odbijenim zahtjevima za izdavanje isprava za vanjskotrgovinski promet oružja, vojne opreme i robe posebne namjene za 2017. godinu, određivanje nadležne komisije za razmatranje Informacije o stanju u Izvozno- kreditnoj agenciji BiH – IGA, određivanje nadležne komisije za razmatranje Izvještaja o provođenju Općih izbora 2018. godine i Izvještaja o provođenju zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine u 2018, također se nalaze na dnevnom redu.

Integralni dnevni red pročitajte na OVOM LINKU.

Početak 8. sjednice Kolegija Doma naroda PSBiH zakazan je u 11.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije