BiH

Crnadak: Međunarodna pozicija Srpske stabilna

Crnadak: Međunarodna pozicija Srpske stabilna
Foto: Srna | Crnadak: Međunarodna pozicija Srpske stabilna

BANJALUKA - Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak izjavio je da je međunarodna pozicija Republike Srpske stabilna i da je "mogu ugroziti samo neodgovorni postupci njenih predstavnika".

Obraćajući se polaznicima Treće generacije Političke akademije PDP-a, Crnadak je rekao da sve stranke iz Srpske imaju identične stavove o pitanjima kao što su nepovredivost Dejtonskog sporazuma, entitetsko glasanje, teritorija i nadležnosti Republike Srpske.

On je naveo da u BiH odluke uvijek imaju duboke i višeštruke posljedice, navodeći kao primjer današnje nezadovoljstvo predstavnika hrvatskog naroda načinom izbora članova Predsjedništva BiH, iako je "riječ o rješenju koje su u Dejtonu prihvatili hrvatski pregovarači", saopšteno je iz PDP-a.

Crnadak je istakao da su članstvo u EU i regionalna saradnja najvažniji spoljnopolitički prioriteti BiH i da je uspjeh na ova dva polja ujedno i interes Republike Srpske.

Govoreći o odnosima sa NATO, Crnadak je rekao da će odluku o aktiviranju MAP-a ili njegovom poništavanju donijeti nova skupštinska većina i da se mora izabrati put koji obezbijeđuje i interese Republike Srpske i poštovanje međunarodnih obaveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije