BiH

Crnadak: Šmitova odluka čudna, ali odgovornost snose i SNSD, HDZ i Trojka

Crnadak: Šmitova odluka čudna, ali odgovornost snose i SNSD, HDZ i Trojka
Foto: Dražan Pozderović / Arhiva | Crnadak: Šmitova odluka čudna, ali odgovornost snose i SNSD, HDZ i Trojka

BANJALUKA - Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i šef Kluba poslanika ove stranke u Narodnoj skuštini RS, je rekao za "Nezavisne" da je ova odluka Kristijana Šmita, kojeg RS ne priznaje za visokog predstavnika, čudna jer se primjenjuje tek od 2026. godine, a za krizu koju bi mogla izazvati krivi isključivo SNSD, HDZ i Trojku.

"Oni su Šmitu obećali da će do kraja februara usvojiti izmjene Izbornog zakona i time su i odgovorni za ovo što se sad dešava", rekao je Crnadak.

Što se tiče same odluke, rekao je da ne želi da je komentariše dok se detaljno ne upozna s njenim sadržajem, ali da mu je vrlo čudno što se ovako važna odluka odlaže da izbore tek od 2026. godine.

Što se tiče najave Nenada Stevandića, predsjednika Narodne skupštine RS, da će sutra na sjednici Kolegija parlamenta biti odlučeno o Izbornom zakonu RS, kao odgovor na najavu Šmita, Crnadak je rekao da je samo obaviješten da će sjednica biti održana sutra, a da nije upoznat s dnevnim redom.

Šmit je rekao da je donio odluku o izmjenama Izbornog zakona BiH s ciljem, kako kaže, "podrške najavljenom procesu pristupanja BiH EU".

Povezana vijest: 

Koje je novine uveo Šmit u izborni proces

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije