BiH

Crnadak imao udes

Crnadak imao udes
Foto: Arhiva | Crnadak doživio udes

BANJALUKA - Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak prije nekoliko dana imao je saobraćajnu nezgodu na ulazu u Banjaluku, ali tom prilikom nije bilo povrijeđenih.

Prema informacijama portala "Srpskainfo.com", Crnadak i njegova pratnja se nisu odmah zaustavili i pozvali policiju.

Igor Crnadak je za "Srpskainfo" potvrdio da se desila ova nezgoda, te da, srećom, niko nije povrijeđen.

"Imali smo jednu manju nezgodu. Udarili smo u lisicu koja nam je istrčala na put. Nije bilo nikakvih posebnih posljedica. Svi smo živi i zdravi, osim lisice", rekao je Crnadak pomenutom portalu.

On je dodao da su na vozilu nastala oštećenja, ali da su uspjeli da dođu do Banjaluke.

"Kada smo stigli na ulaz u Banjaluku, tu smo se morali zaustaviti zbog  kvara na vozilu. Iscurilo je ulje, pa smo morali stati", pojasnio je Crnadak.

Prema njegovim riječima, oni su zatim pozvali policiju, koja je došla i obavila uviđaj.

Portal piše da je o ovoj nesreći, osim policije, obaviještena i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, jer je Crnadak štićena osoba.

"Prema zakonu, oni su nakon nesreće dužni obavijestiti Direkciju i policiju, a da je bilo riječ o sudaru s drugim vozilom ili strahu da je riječ o pokušaju atentata, onda bi morali obavijestiti i pripadnike SIPA", pojasnio je neimenovani sagovornik pomenutog portala.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da im je prijavljena ova nezgoda.

"Pošto je učesnik nesreće napustio mjeste saobraćajne nezgode, nije bilo moguće obaviti uviđaj. Ako učesnik zatraži, po zakonu mu možemo izdati samo službenu zabilješku", istakli su u policiji.

Međutim, postavlja se pitanje da li su Crnadak i njegova pratnja prekršili zakon kada su napustili mjesto nezgode.

Prema Zakonu o saobraćaju, učesnik saobraćajne nezgode u kojoj je nastala materijalna šteta dužan je ostati na mjestu gdje se to desilo.

"Učesnik se može privremeno udaljiti samo radi pružanja pomoći povrijeđenim u nezgodi ili ako mu je i samom potrebna ljekarska pomoć. Zatim mora obavijestiti najbližu policijsku stanicu o saobraćajnoj nezgodi, vratiti se na mjesto nesreće i sačekati dolazak slubženog lica koje obavlja uviđaj", piše u zakonu.

U slučaju napuštanja mjesta nesreće ne može se obaviti uviđaj, pa tako nije moguće ni naplatiti štetu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije