BiH

Crnadak odgovorio Košarcu: SDA je glasala za SNSD-ove delegate

Crnadak odgovorio Košarcu: SDA je glasala za SNSD-ove delegate
Foto: Arhiva | Crnadak odgovorio Košarcu: SDA je glasala za SNSD-ove delegate

Ministar inostranih poslova BiH i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak odgovorio je naizjavu predsjedavajuće Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staše Košarca povodom inicijative za sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma BiH o migrantskoj krizi i stanju u bh. pravosuđu.

"Pozivam Stašu Košarca da u javnosti ne postavlja glupe teze", poručio je Crnadak, reagujući na izjavu Košarca da nije iznenađen činjenicom da su se zahtjevu za sazivanjem hitne sjednice pridružili poslanici SDS-a i PDP-a, čiji ministri, kako je naveo, i dalje sjede u Savjetu ministara u tehničkom mandatu i bezrezervno podržavaju politiku SDA i Bakira Izetbegovića.

Crnadak je upitao Košarca "kako u PDP-u i SDS-u mogu da budu podobni Srbi za SDA", kada je, kako kaže, "SDA glasala za SNSD-ove delegate u Domu naroda BiH".

"SDA je sa SNSD-om formirala rukovodstvo oba doma Parlamenta BiH i SDA je zajedno sa SNSD-om započela proces formiranja Savjeta ministara BiH. Prema tome, neka Košarac prestane maltretirati javnost i neka završe posao koji su započeli", rekao je Crnadak.

(Vijesti.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije