BiH

Crnadak otvorio Počasni konzulat BiH u Đenovi

Crnadak otvorio Počasni konzulat BiH u Đenovi
Foto: Srna | Crnadak otvorio Počasni konzulat BiH u Đenovi

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak otvorio je danas Počasni konzulat BiH u Đenovi, ističući da će većina aktivnosti biti usmjerena ka jačanju ekonomskih veza i trgovinske razmjene BiH i Italije.

Crnadak je naglasio da će Ministarstvo u narednom periodu dominantno raditi na jačanju ekonomskih veza BiH i Italije, kao najizraženijem načinu saradnje dvije zemlje.

"Odnosi sa Italijom su izuzetno dobri i to je zemlja koja je četvrti spoljnotrgovinski partner BiH. U ovoj godini očekujemo da dostignemo dvije milijarde evra trgovinske razmjene", rekao je Crnadak.

Prva planirana aktivnost Počasnog konzulata u Đenovi je poslovni forum koji će biti organizovan krajem novembra, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova.

Crnadak je naveo da će učesnici foruma biti predstavnici poslovne zajednice BiH i regija sa sjevera Italije, najrazvijenijih u toj zemlji.

"Budući da u BiH već ima više od 70 italijanskih firmi, vjerujem da će i njihova iskustva, koja će iznijeti tokom Poslovnog foruma pomoći i novim investitorima da odluče da posluju kod nas", rekao je Crnadak.

Otvaranju počasnog konzulata prisustvovao je i počasni konzul BiH u Đenovi Rinaldo Marinoni, te ambasador BiH u Italiji Slavko Matanović.

Crnadak se tokom boravka u Đenovi sastao i sa predsjednikom regije Ligurija Đovanijem Totijem, kao i predstavnicima trgovinskih komora Ligurije i Đenove, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije