BiH

Pratite nas na Google news

Crnogorska policija spriječila ilegalni ulazak 300 migranata u BiH

Crnogorska policija spriječila ilegalni ulazak 300 migranata u BiH
Foto: Ilustracija | Crnogorska policija spriječila ilegalni ulazak 300 migranata u BiH
N.N.

PODGORICA - Crnogorska granična policija u prvih šest mjeseci 2019. spriječila je skoro 300 ilegalnih ulazaka migranta iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, saopštili su pripadnici granične policije te zemlje.

Crnogorski i bosanskohercegovački granični policajci u zajedničkim aktivnostima obilaze 80 kilometara dug zeleni pojas granice između te dvije države i sve češće nailaze na krijumčare koji migrante pokušavaju prevesti preko granice u nehumanim uslovima, rečeno je za RTCG.

"U jednom slučaju je pronađeno čak 14 osoba smještenih u jednom putničkom vozilu u nehumanim uslovima, koje je državljanin Crne Gore namjeravao da nezakonito prebaci u BiH", rekao je za pomenutu televiziju Slavko Peković iz crnogorske granične policije.

Kako navode, krijumčari od migranata uzimaju i više od 100 evra po osobi da ih dovedu blizu granice s Hrvatskom ili BiH, a nerijetko migrantima pomaže i lokalno stanovništvo sa obje strane granice.

Uglavnom se kreću noću, pa crnogorska policija na granicama koristi savremene termovizijske uređaje kako bi ih zaustavila u njihovom poduhvatu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije