BiH

Čubrilović: Evropski ambasadori izrazili razumijevanje

Čubrilović: Evropski ambasadori izrazili razumijevanje
Foto: Arhiva | Čubrilović: Evropski ambasadori izrazili razumijevanje

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da su evropski ambasadori na današnjem sastanku sa predstavnicima Srpske izrazili razumijevanje.

"Ne može se govoriti o nekoj toleranciji, ali je sigurno da postoji razumijevanje“, rekao je Čubrilović u izjavi za Srnu.

On je istakao da su predstavnici Republike Srpske na sastanku ukazali da niko u Srpskoj ne radi na izdvajanju ili promjeni granica.

"Ukazali smo na činjenicu da takozvana međunarodna zajednica na BiH gleda kao na eksperiment i da je bilo dovoljno vremena da bi se prestalo sa eksperimentisanjem narodima, državnom zajednicom, entitetima", dodao je Čubrilović.

On je istakao da bi trebalo više da se uvažava činjenica šta je sve prošao ovaj narod i da svi treba da rade na tome da se tenzije smanje.

"Republika Srpska treba da zašiti svoj interes jer svaka intervencija ili visokog predstavnika ili Suda BiH stavlja Srpsku u nepovoljan položaj. Mislim da je tome došao kraj i da se ovo ne može shvatiti kao nečiji hir, nego zaista kao potreba da se prestane sa tim", poručio je Čubrilović.

U sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu danas je održan sastanak zvaničnika Srpske sa ambasadorima evropskih zemalja u BiH.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

Prisutni su bili i predsjednici političkih partija vladajuće koalicije u Republici Srpskoj Dragan Čavić, Darko Banjac i Nenad Stevandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije