BiH

Čubrilović: Izetbegović daje zapaljive političke izjave i ništa drugo

Čubrilović: Izetbegović daje zapaljive političke izjave i ništa drugo
Foto: N.N. | Čubrilović: Izetbegović daje zapaljive političke izjave i ništa drugo

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je da je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik meta zapaljivih izjava Bakira Izetbegovića otkako lider SDA više nije odlučujući politički faktor ni unutar bošnjačkog tijela.

Čubrilović je danas u Banjaluci naveo da Izetbegović ništa drugo ne radi, osim što daje zapaljive političke izjave.

"Njima ne treba davati posebnu pažnju, ali ih ne treba potpuno zanemariti. Mislim da je to obraćanje njegovom biračkom tijelu i to ne može imati efekte na Srpsku", rekao je Čubrilović, komentarišući posljednje zapaljive izjave Izetbegovića, koji je rekao, između ostalog, da se Dodik od "socijaldemokrate pretvorio u agresivnog nacionalistu i već deceniju opstruiše vitalno važne procese u zemlji".

On je naglasio da su potpuno besmislena nova zapošljavanja u BiH institucijama i administraciji u vrijeme kada sa pozicija, nakon izbora, treba da odstupi većina fukcionera ili ministara.

"Oni treba da prepuste svoja mjesta ljudima koji su pobijedili na izborima. Ostavljanje viška radnika je samo stvaranje trauma za određeni broj ljudi koji bi mogli da se izlože riziku da za 15 dana ili mjesec ostanu bez radnog mjesta", rekao je Čubrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije