BiH

Pratite nas na Google news

Čubrilović: Moramo biti aktivniji u dokazivanju svog viđenja Srebrenice

Čubrilović: Moramo biti aktivniji u dokazivanju svog viđenja Srebrenice
Foto: N.N. | Čubrilović: Moramo biti aktivniji u dokazivanju svog viđenja Srebrenice
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je predlaganje nove rezolucije o Srebrenici u američkom Kongresu nešto što se radi u kontinuitetu, te da je neophodno da Srbi budu aktivniji u dokazivanju svog viđenja Srebrenice.

"To je nešto što se radi u kontinuitetu i ne možemo ništa bolje ni očekivati. Moramo biti aktivniji u dokazivanju onoga kako mi vidimo stvari, te se nadam da će Vlada Srpske preko svog savjetodavnog tijela uspjeti da nametne naše viđenje Srebrenice, ali i ukupnog dešavanja", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

Čubrilović očekuje i da će komisija, koju je Vlada Srpske formirala kako bi utvrdila činjenice o događajima u Srebrenici, izaći sa svojim izvještajem.

"Imam informaciju da se taj posao radi kvalitetno i studiozno, da vrijeme uloženo u to nije utrošeno uzalud, te da će nam to omogućiti da svijetu predstavimo svoje viđenje te ukupne situacije", istakao je Čubrilović.

On je naglasio da je tragično to što u BiH uvijek imaju tri istine, te tri priče i viđenja svakog događaja.

Čubrilović je, s obzirom da je premijer Radovan Višković pozitivan na virus korona, ocijenio da će Vlada Republike Srpske nastaviti da radi bez problema u kontinuittetu.

"Nemogućnost fizičkog prisustva predsjednika Vlade određenim sjednicama i sastancima će se odraziti na određeni način. Ali, s obzirom na to da Vlada ima svoju organizaciju koju čine potpredsjednici i ministri, nastaviće sa radom u kontinuitetu, uz saglasnost predsjednika koji će biti u mogućnosti da na drugi način komunicira sa njima", rekao je Čubrilović.

Američki kongresmen iz reda demokrata Edi Bernis Džonson predstavila je u Predstavničkom domu "rezoluciju o osudi genocida i drugih zločina nad Bošnjacima koje su počinile srpske snage u Srebrenici u julu 1995. godine", a dokument je u proceduri u američkom Kongresu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije