BiH

Pratite nas na Google news

Čubrilović: Puna podrška novom Savjetu ministara

Čubrilović: Puna podrška novom Savjetu ministara
Foto: Srna | Čubrilović: Puna podrška novom Savjetu ministara
Srna

ZVORNIK - Predsjednik Demokratskog saveza (Demos) Nedeljko Čubrilović rekao je večeras u Zvorniku da ova stranka neće učestvovati u kreiranju novog saziva Savjeta ministara, ali će dati punu podršku ovom tijelu na čelu sa Zoranom Tegeltijom.

Čubrilović je rekao Srni da Demos izražava zadovoljstvo činjenicom da je konačno došlo do tog rješenja i da će Savjet ministara na čelu s Tegeltijom doprinijeti da se manje politiziraju sve stvari u BiH.

"Konačno će fondovi i sredstva, koja stoje na raspolaganju i Republici Srpskoj i Federaciji BiH biti stavljeni na raspolaganje i u korist građana BiH", rekao je Čubrilović, prije svečanog uručenja članskih knjižica članovima koji su u proteklom periodu pristupili zvorničkoj Gradskoj organizaciji Demosa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije