BiH

Čubrilović: Rezolucija opasan i neprijateljski stav prema RS i srpskom narodu

Čubrilović: Rezolucija opasan i neprijateljski stav prema RS i srpskom narodu
Foto: Srna | Čubrilović: Rezolucija opasan i neprijateljski stav prema RS i srpskom narodu

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas, povodom usvajanja rezolucija o Srebrenici u parlamentu Crne Gore, da je riječ o veoma opasnom stavu koji nije prijateljski prema Republici Srpskoj i srpskom narodu uopšte.

Čubrilović je rekao novinarima u Banjaluci da su svi svjedoci da je u politici Crne Gore prisutna jedna rašomonijada.

"I to ona u kojoj pojedine manjinske i minorne partije utiču na gotovo sve važne procese i odluke", rekao je Čubrilović, koji je i lider DEMOS-a.

Čubrilović na tom planu očekuje da se izvrši konsolidacija u okviru pobjednika na prošlim izborima u Crnoj Gori da bi ta zemlja konačno zauzela konstruktivan stav prema Srpskoj, ali i prema srpskom narodu i BiH.

Skupština Crne Gore izglasala je rezoluciju o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici. Za njeno usvajanje glasalo je 55 poslanika, protiv je bilo 19, a uzdržano sedam. 

Ostajemo konstruktivan partner vladajućoj koaliciji

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Banjaluci da će se ta stranka i dalje ponašati kao konstruktivan partner i članica vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, te doprinositi stabilnosti Srpske i boljem životu građana.

Čubrilović je istakao da su odluke Demosa izražene kroz rad, djelovanje i prepoznatljivost njenih članova i funkcionera.

"Smatramo da treba težiti političkoj stabilizaciji u Srpskoj i BiH i da doprinesemo boljem ambijentu za privredna ulaganja, za više radnih mjesta i sve one koji ovaj prostor vide kao svoj u smislu stvaranja boljih uslova za život, njih i njihovih porodica", rekao je Čubrilović novinarima, nakon sjednice Glavnog odbora Demosa u prostorijama Narodne skupštine.

On je naglasio da je sigurno da političko jedinstvo doprinosi prosperitetu Srpske, na čemu će ova stranka kroz konstruktivan dijalog insistirati, te biti promoter takvog rada.

Lider Demosa istakao je da će ta stranka nastojati da nesuglasice u pojedinim lokalnim zajednicama sa najvećim koalicionim partnerom riješi razgovorima, sugestijama i prijedlozima, uvažavajući stranačko članstvo i stavove partijskih ljudi sa terena, a sve s ciljem da se dođe do zajedničkih i zadovoljavajućih rješenja za buduće djelovanje.

On je izrazio zadovoljstvo što su na sjednici Glavnog odbora jednoglasno usvojene sve odluke Predsjedništva stranke, donesene u međuvremenu, te je ponovio da je Demos, kada je riječ o političkoj situaciji u BiH i Srpskoj, za koalicionu i međustranačku saradnju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije