BiH

Čubrilović: Sa Vučićem razgovarano o problemima srpskog naroda

Čubrilović: Sa Vučićem razgovarano o problemima srpskog naroda
Foto: Tanjug | Čubrilović: Sa Vučićem razgovarano o problemima srpskog naroda

KRALJEVO - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je na današnjem sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba iz regiona u Lađevcima, kod Kraljeva, razgovarano o problemima srpskog naroda uopšte i Srba u regionu.

Nakon sastanka, Čubrilović je u telefonskoj izjavi Srni rekao da je predsjednik Vučić želio da istakne svoju želju da sarađuje i da ta saradnja ne bude ni na čiju štetu, a u korist jedinstva Srba, ma gdje oni radili, živjeli i ostvarivali svoja prava.

"Srbija kao država primjenjivaće reciprocitet prema nacionalnim zajednicama u kojima Srbi žive i kakav odnos te države imaju prema srpskom narodu", istakao je Čubrilović.

On je rekao da će naredni sastanak predsjednika Vučića sa Srbima iz regiona biti održan u septembru-oktobru u Beogradu ili Novom Sadu.

Govoreći o današnjem otvaranju vojno-civilnog aerodroma "Morava" kod Kraljeva, kojem je prisustvovao, Čubrilović je istakao da je dobro da se jednom radnom pobjedom obilježava Vidovdan - važan datum u istoriji Srba.

Osim Čubrilovića, otvaranju aerodroma i sastanku predsjednika Vučića sa Srbima iz regiona prisustvovali su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i premijer Radovan Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije