BiH

Pratite nas na Google news

Čubrilović: Srpski narod izgubio jednog od vodećih arhijereja i pastira naše crkve

Čubrilović: Srpski narod izgubio jednog od vodećih arhijereja i pastira naše crkve
Foto: N.N. | Čubrilović: Srpski narod izgubio jednog od vodećih arhijereja i pastira naše crkve
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je telegram saučešća Srpskoj pravosalvnoj crkvi, Patrijaršiji, Njegovoj svetosti patrijarhu srrpskom Irineju i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj povodom upokojenja Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija.

"Sa velikom tugom primili smo vijest da se jutros Gospodu predstavio NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski gospodin Amfilohije, nakon teške borbe sa virusom korona. U ime Narodne skupštine Republike Srpske i svoje ime, želim da Vam prenesem izraze našeg najdubljeg žaljenja", istakao je Čubrilović.

Predsjednik Narodne skupštine naglasio je da građani Republike Srpske tuguju zbog odlaska mitropolita Amfilohija kojeg je srpski narod iskreno volio i doživljavao kao iskonskog hrišćanskog duhovnika, crkvenog velikodostojnika i od milja ga je zvao Đedo, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

"Srpski pravoslavni narod u Republici Srpskoj, kao i svuda u svijetu, danas iskreno tuguje, jer je izgubio jednog od vodećih arhijereja i pastira naše Crkve. Utjeha svim vjernim pravoslavnim hrišćanima jeste vjera da se onaj koji je posvećen Hristu, kao što je to bio, svim svojim bićem i dušom, naš mitropolit Amfilohije, ostaje da živi na vijek vijekova. Vječan mu spomen i Carstvo nebesko", naveo je Čubrilović u telegramu saučešća.

Predsjednik parlamenta Republike Srpske podsjetio je i na riječi vladike crnogorskog i velikog srpskog pjesnika Petra Petrovića NJegoša: "Blago tome ko dovijek živi, imao se rašta i roditi".

Mitropolit Amfilohije preminuo je jutros u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, od posljedica virusa korona.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije