BiH

Čubrilović: Tvrdnje da neće biti posebne sjednice - politizovanje situacije

Čubrilović: Tvrdnje da neće biti posebne sjednice - politizovanje situacije
Foto: N.N. | Čubrilović: Tvrdnje da neće biti posebne sjednice - politizovanje situacije

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Banjaluci da neće biti odgođena posebna skupštinska sjednica o vraćanju nadležnosti i da oni koji tvrde suprotno žele politizovati situaciju.

"Nismo usaglasili termin posebne skupštinske sjednice zbog obaveza predlagača sjednice, ali smo utvrdili prijedlog dnevnog reda. Po završetku redovne sjednice biće održana posebna", rekao je Čubrilović novinarima nakon sjednice Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske.

Na posebnoj sjednici trebalo bi da budu razmatrane informacije o prenošenju nadležnosti sa Republike Srpske na BiH sa prijedlogom zaključaka, o prenosu nadležnosti u oblasti indirektnog oporezivanja sa prijedlogom zaključaka, Informacija o pravosudnim institucijama BiH sa prijedlogom zaključaka, o prenosu nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH u oblasti odbrane i bezbjednosti sa prijedlogom zaključaka i Deklaracija o ustavnim principima.

Predlagači informacija su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i klubovi poslanika SNSD, SP, Demosa, Ujedinjene Srpske, NPS i Poslaničke grupe NDP.

Čubrilović je naveo da bi na redovnoj skupštinskoj sjednici, koja je zakazana za 24. novembar, trebalo da bude razmatrano 19 akata od čega sedam prijedoga zakona, četiri nacrta i više izvještaja od kojih Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Srpske za prvih šest mjeseci ove godine.

Redovna sjednica zakazana je u 10.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije