BiH

Čubrilović: U Skupštinu Republike Srpske nije upućen zahtjev za suspenziju referenduma

Čubrilović: U Skupštinu Republike Srpske nije upućen zahtjev za suspenziju referenduma
Foto: Ilustracija | Čubrilović: U Skupštinu Republike Srpske nije upućen zahtjev za suspenziju referenduma

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović potvrdio je danas da u parlament dosad nije upućen zahtjev ni za raspravu o suspenziji referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, niti o rezoluciji o vojnoj neutralnosti RS.

Suspenziju referenduma, kao i usvajanje rezolucije o vojnoj neutralnosti  za razmatranje u Narodnoj skupštini RS najavio je predsjednik RS Milorad Dodik.

Čubrilović je kazao da zasad u Narodnoj skupštini ima šest-sedam spremnih tačaka za raspravu, prijedloga i nacrta zakona, te izvještaj glavnog revizora o konsolidiranom izvještaju budžeta u 2016., ali to nije dovoljno da se sazove kolegijum i odredi datum sjednice.

"Očekujem da će tokom naredne sedmice biti dovoljno tačaka, među kojima i  suspenzija referenduma i rezolucija o vojnoj neutralnosti RS. Na kolegijumu ćemo odlučiti kada će parlament početi sa radom, a od sjednice kolegijuma do zasjedanja Narodne skupštine treba da prođe najmanje desetak dana - precizirao je.

Iako je nakon objave u “Službenom glasniku RS” odluka o referendumu u RS o Sudu i Tužilaštvu BiH stupila i snagu i teče rok do kada bi on terbalo da bude održan, Čubrilović navodi da to nije problem, jer, kako kaže, postoji najava da će ta odluka biti povučena ili ukinuta.

"Očekujemo tu odluku i da je uvrstimo u dnevni red Skupštine te da bude stavljena van snage",  rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije