BiH

Čubrilović čestitao Dan ustanka

Čubrilović čestitao Dan ustanka
Foto: N.N. | Čubrilović čestitao Dan ustanka

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Dan Ustanka protiv fašizma, koji se obilježava širom Srpske.

Prošlo je 78 godina je  od ustanka naroda BiH protiv fašističkih okupatora.

“Srpski narod dao je veliku žrtvu u pravednoj borbi protiv fašizma. Ubijana su čak i djeca. Mnoga srpska sela su ostala pusta, a mnogi seljani, starci, žene i djeca su pobijeni na svom kućnom pragu ili su odvedeni u logore smrti. Zbog toga, nikada ne smijemo zaboraviti stradalničku, ali i herojsku ulogu srpskog naroda u borbi protiv fašizma i nacizma”, poručio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović

On je dodao da mnogi pokušavaju da minimiziraju žrtvu i doprinos srpskog naroda u oslobađanju ovih prostora od fašističkog zla, uz nastojanja da se srpski narod osudi kao isključivi krivac za ratne događaje devedesetih godina prošlog vijeka na području bivše Jugoslavije.

Sinoć je tradicionlnim zborom u Milića Gaju obilježen Dan Ustanka,  dok će danas širom Srpske biti položene cvijeće i vijenci za stradale u Drugom svjetskom ratu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije