BiH

Čubrilović glasao na biralištu u Banjaluci: Srbija stoji iza RS i BiH

Čubrilović glasao na biralištu u Banjaluci: Srbija stoji iza RS i BiH
Foto: Srna | Čubrilović glasao na biralištu u Banjaluci: Srbija stoji iza Srpske i BiH

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović glasao je danas u Banjaluci za izbore u Srbiji i izrazio očekivanje da će proteći u demokratskoj atmosferi.

Čubrilović je rekao da je na biračkom mjestu u Generalnom konzulatu Srbije iskoristio svoje građansko pravo i građansku dužnost za glasanje i dodao da je državljanin Srbije više od 20 godina.

On smatra da bojkot izbora u Srbiji nekih političkih subjekata nije način da se politički manifestuje volja građana.

"Šta bi značilo kada bi svi bojkotovali izbore i kuda bi to vodilo? Mislim da su izbori mjesto i način kako da se osvaja volja građana , bez obzira šta mi o tome mislili, sa kojim stepenom zadovoljstva ili nezadovoljstva poslije svih izbora", rekao je Čubrilović.

Čubrilović je istakao da su odnosi Srpske i Srbije na zavidnom nivou i da je "za poželjeti" da se takva saradnja nastavi i da i poslije izbora i formiranja nove vlasti u Srbiji odnosi ostanu na tom nivou.

On je ocijenio da država Srbija stoji iza Republike Srpske i BiH, te da BiH kao zemlja može imati benefite od prosperitetne Srbije i stabilne vlasti u toj državi.

"Nadam se da će ova vlast u Srbiji biti isto tako naklonjena BiH i Srpskoj i da će dobrosusjedski odnosi i dalje ići uzlaznom linijom", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

Foto: Srna
Foto: Srna

Konzul Srbije i predsjednik biračkog odbora na današnjim izborima Vesna Marinković rekla je da je izlaznost birača u Banjaluci do 10.00 časova iznosila 20,33 odsto.

Ona je navela da je u Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci 1.022 upisanih birača.

Marinkovićeva je naglasila da su na ovom biračkom mjestu preduzete sve preventivne mjere kada je riječ o zaštiti od virusa korona.

U Srbiji se danas održavaju parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori. Pravo glasa ima 6.584.376 birača, koji će svoje pravo moći da ostvare na 8.385 biračkih mjesta.

Biračka mjesta otvorena su jutros u 7.00 časova, a građani svoju dužnost moći će da obave večeras do 20.00 časova.

Glasanje je organizovano i na više od 40 biračkih mjesta van Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije