BiH

Pratite nas na Google news

Čubrilović sa Fildom: Parlament Srpske za reforme i napredak

Čubrilović sa Fildom: Parlament Srpske za reforme i napredak
Foto: Srna | Čubrilović sa Fildom: Parlament Srpske za reforme i napredak
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je danas tokom sastanka sa britanskim ambasadorom u BiH Metjuom Fildom da je parlament Srpske opredijeljen za evropske integracije i da donosi zakone koji su, u većini slučajeva, usklađeni sa evropskim pravnim nasljeđem.

On je istakao da je Narodna skupština Republike Srpske, od samog početka procesa evropskih integracija, aktivno učestvovala i da je, kao najviši zakonodavni organ, opredijeljena za reformske procese, napredak i stvaranje uslova za bolju budućnost, uvažavajući vladavinu prava, Ustav Republike Srpske i Ustav BiH.

Čubrilović je istakao da je, u demokratskim državama, nezamisliva činjenica da, godinu dana nakon sprovedenih opštih izbora, još nije formirana legitimna vlast na nivou BiH, te dodao da ne postoji nijedan razuman razlog da se uslovljava formiranje novog Savjeta ministara.

On je istakao da zajednički organi vlasti na nivou BiH treba da odražavaju interes političkih stranka koje su pobijedile u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Govoreći o brisanju smrtne kazne iz Ustava Republike Srpske, Čubrilović je rekao da smrtna kazna i ne postoji u krivičnom zakonodavstvu i stvarnom životu, te da je odluka Ustavnog suda BiH bila očekivana.

On je istakao da je Narodna skupština Republike Srpske, još 2007. godine, usvajanjem amandmana na Ustav, ukinula smrtnu kaznu, ali da je Klub Bošnjaka u Vijeću naroda tada blokirao stupanje na snagu donesenih amandmana.

Čubrilović i Fild razmijenili su mišljenja i o drugim aktuelnim pitanjima i političkim procesima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije