BiH

Čubrilović u Čelincu: Ohrabrujući podaci o povećanju broja djece

Čubrilović u Čelincu: Ohrabrujući podaci o povećanju broja djece
Foto: Srna | Čubrilović u Čelincu: Ohrabrujući podaci o povećanju broja djece

ČELINAC - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, koji je danas posjetio opštinu Čelinac i lokalni vrtić "Neven", rekao je da je ohrabren podacima da se povećava broj djece u toj lokalnoj zajednici iz godine u godinu.

"Zadovoljstvo je što su i poslije elementarnih nepogoda 2014. godine stvoreni normalni uslovi za rad opštine i vrtića", rekao je novinarima Čubrilović, koji je za vrtić obezbijedio "ljuštilicu", odnosno mašinu za potrebe kuhinje i ishrane djece, za šta je od rukovodstva te javne ustanove dobio zahvalnicu.

On je naveo da je sa načelnikom opštine Čelinac Momčilom Zeljkovićem razgovarao o razvoju te lokalne zajednice u narednom periodu.

"Čelinac je usvojio budžet za iduću godinu koji je povećan i razvojni. Zadovoljstvo je bilo čuti da su izvršene sve opštinske obaveze", istakao je Čubrilović.

Zeljković je rekao da se u Čelincu godišnje rađa do 150 djece, te da je cilj da bude dostignut broj od oko 200 rođenih.

On je naveo da opština konstantno radi na unapređenju uslova za boravak djece u vrtiću "Neven", te da je plan proširivanje kapaciteta.

"Budžet vrtića je 610.000 KM, a vlastiti prihodi su oko 250.000 KM. Razlika se obezbjeđuje iz budžeta opštine. Namjera je da se finansijski i u svakom smislu posvetimo demografskoj obnovi", naglasio je Zeljković.

Direktor vrtića "Neven" Milovan Vujičić podsjetio je da je tu ustanovu 2014. godine uništila poplava.

"Ipak, uspjeli smo da obnovimo vrtić i obezbijedimo nesmetan rad i boravak djece. Ova donacija predsjednika Narodne skupštine će u tome dodatno pomoći i zbog toga smo mu neizmjerno zahvalni", rekao je Vujičić i naveo da u vrtiću trenutno boravi 163 djece.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije