BiH

Ćufuroviću četiri godine zatvora zbog ratovanja u Siriji

Ćufuroviću četiri godine zatvora zbog ratovanja u Siriji
Foto: N.N. | Ćufuroviću četiri godine zatvora zbog ratovanja u Siriji

SARAJEVO - Sud BiH osudio je Ibru Ćufurovića (24) iz Velike Kladuše na četiri godine zatvora zbog učešća u organizovanju terorističke grupe u Siriji i ratovanja na tom području.

Riječ je o prvostepenoj presudi, a u kaznu zatvora Ćufuroviću će biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 20. aprila prošle godine, kada je iz Sirije deportovan u BiH.

Ćufurović je optužen da je 21. aprila 2014. godine iz BiH otputovao u Tursku, odakle je ilegalno prešao granicu i došao na teritoriju Sirije, gdje se pridružio strukturama terorističke organizacije "Islamska država" i na tom području boravio do 20. aprila prošle godine.

On je zajedno sa drugim licima iz BiH, koja su boravila u Siriji sa istom namjerom, koristeći ime Abu Kasim Albosni, učestvovao u terorističkim aktivnostima, pružao pomoć i borio se u jedinici "Bejt komandos", koja je kasnije promijenila ime u "El Aksa".

Optužnica Tužilaštva BiH, koja je podignuta 12. jula, tereti ga da je postao pripadnik terorističke grupe i pružao pomoć terorističkoj grupi, čime je počinio krivično djelo organizovanje terorističke grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije