BiH

Ćulum: Policija traži nalogodavca za Krunićevo ubistvo

Ćulum: Policija traži nalogodavca za Krunićevo ubistvo
Foto: Arhiva | Ćulum u NS RS: Policija ispunjava ustavnu i zakonsku obavezu

​BANJALUKA - Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je danas da Policija Srpske ispunjava ustavnu i zakonsku obavezu kada je riječ o zaštiti teritorije, ustavnog poretka i bezbjednosti građana, te da je slučaj Slaviše Krunića, banjalučkog biznismena rasvijetljen kada je riječ o izvršiocima, ali da motiv ubistva još uvijek nije poznat.

"Intenzivno sprovodimo istragu o svim nerasvijetljenim krivičnim djelima, pa i ubistvima. U posljednjih sedam i po godina imali smo 58 evidentiranih ubistava sa nepoznatim izvršiocem. Od ovog broja rasvijetljeno je 48 ubistava, a od 10 koja još nismo završili, dva su djelimično rasvijetljena", rekao je Ćulum u Narodnoj skupštini u završnoj riječi o izvještaju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske u prošloj godini.

On je napomenuo da se jedan broj ubistava odnosi i na obračun organizovanih kriminalnih grupa iz regiona, među kojima su "škaljarski" i "kavački klan".

Ćulum tvrdi da Policija Republike Srpske u regionu ima najbolje statističke podatke u svim oblastima bezbjednosti, što je od izuzetnog značaja, te da je u prošloj godini ostvarila dobre rezultate, iako je bila izložena različitim pritiscima.

On je dodao da je saglasan sa poslanicima koji smatraju da je neophodno poboljšati materijalni status policajaca.

Narodna skupština razmotrila je izvještaj o radu MUP-a u prošloj godini u kome se navodi da je MUP uspješno realizovao poslove i zadatke, što se ogleda u povoljnom stanju bezbjednosti, te očuvanju stabilnog reda i mira.

 Ubistvo Krunića

Slučaj ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića rasvijetljen je kada je riječ o izvršiocima, ali motiv ubistva još nije poznat.

"Policija Republike Srpske i dalje radi na ovom slučaju kako bi se vidjelo da li ima nalogodavaca. Motiv ubistva još nije poznat", rekao je Ćulum novinarima u Narodnoj skupštini.

Komentarišući hapšenje sveštenika u Višegradu, Ćulum je naveo da je riječ o ilegalnom krijumčarenju minsko-eksplozivnih sredstava.

"Oduzeli smo 1,5 kilograma eksploziva, a lice je privedeno i najvjerovatnije će biti predato u nadležnost tužilaštva", rekao je Ćulum.

On je ocijenio da je saradnja Policije Republike Srpske i tužilaštava dobra, a da će nesuglasice sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka biti rješavane, što ne smije uticati na rasvjetljavanje krivičnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije