BiH

Pratite nas na Google news

Cvijanović: Amfilohije će ostati upamćen kao veliki prosvjetitelj

Cvijanović: Amfilohije će ostati upamćen kao veliki prosvjetitelj
Foto: N.N. | Cvijanović: Amfilohije će ostati upamćen kao veliki prosvjetitelj
N.N.

BANJALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, Svetom arhijerejskom Sinodu Srpske pravoslavne crkve, Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, sveštenstvu, monaštvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića.

"Sa tugom u srcu i dubokim žaljenjem primila sam tužnu vijest o smrti Njegovog preosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Mitropolit Amfilohije ostaće upamćen kao veliki prosvjetitelj, obnovitelj crkvenog i duhovnog života na području mitropolije i velikodostojnik koji je u najtežim vremenima sa svojim narodom dijelio dobro i zlo. Svojim djelima, ostavio je dubok trag u razvoju bogoslovske misli i očuvanju pravoslavlja kako na ovim prostorima, tako i šire",  istakla je predsjednica Srpske.

Kaže da njegov odlazak predstavlja nenadoknadiv gubitak za Mitropoliju crnogorsko-primorsku, Srpsku pravoslavnu crkvu i sve njene vjernike, kao i za cijeli pravoslavni i hrišćanski svijet.

U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća, navodi se u telegramu saučešća predsjednice Cvijanović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije