BiH

Pratite nas na Google news

Cvijanović: Banjaluka mora da bude ponosna na prošlost

Cvijanović: Banjaluka mora da bude ponosna na prošlost
Foto: N.N. | Cvijanović: Banjaluka mora da bude ponosna na prošlost
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da Banjaluka mora uvijek da bude ponosna na svoju prošlost, istoriju i na mnoge žrtve koje je dala za slobodu.

"Moramo slaveći sve ono što je važno u prošlosti, sjećajući se žrtava, biti zagledani u budućnost i voditi računa šta će se uraditi u narednom periodu", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci, nakon što je zajedno sa premijerom Radovanom Voškovićem i predsjednikom Narodne skupštine Nedeljkom Čubrilovićem položila vijenac na spomenik poginulim borcima NOR-a povodom 22. aprila - Dana grada Banjaluka.

Ona je čestitala Banjalučanima Dan grada, ali i cijeloj Republici Srpskoj, napominjući da je praznik bilo koje lokalne zajednice istovremeno praznik Srpske.

Cvijanovićeva je naglasila da postoje veliki planovi za Banjaluku, koja je postala moderan i razvijen evropski grad.

"Ono što je danas adekvatno i postoji u razvijenoj Evropi, postoji i u našoj Banjaluci i moramo na to biti ponosni", rekla je ona.

Cvijanovićeva ističe da je najvažnije da se ne zaustavi budući razvoj Banjaluke, te navodi da uvijek treba praviti vezu između dostignuća i planova, istorije i budućnosti.

"Vjerujem u Banjaluku, u njen razvoj, vjerujem da će to i dalje biti grad koji okuplja, koji može pružiti dobrodošlicu svima iz Evrope i da se ne postidi bilo čim što ima u ovom gradu, a posebno da se ne postidi svojom velikom istorijom", naglasila je Cvijanovićeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije