BiH

Cvijanović: Blokada formiranja vlasti koči put ka EU

Cvijanović: Blokada formiranja vlasti koči put ka EU
Foto: Facebook | Cvijanović: Blokada formiranja vlasti koči put ka EU

VAŠINGTON - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da je zbog neformiranja legitimne vlasti na nivou BiH zakočen napredak na evropskom putu i onemogućena realizacija projekata važnih za unapređenje životnog standarda građana oba entiteta.

Cvijanovićeva je tokom razgovora u Vašingtonu sa kongresmenom u Predstavničkom domu SAD Tedom Dojčem istakla da je međusobno uvažavanje i poštovanje dejtonskog Ustava osnov funkcionisanja BiH, te da je zahvaljujući decentralizovanoj strukturi koja je uspostavljena na osnovu tog dokumenta omogućeno da zemlja funkcioniše u miru.

Cvijanovićeva i Dojč razgovarali su i o bezbjednosnim izazovima u BiH i regionu, sa posebnim akcentom na migrantsku krizu, terorizam i povratak državljana BiH sa stranih ratišta, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Predsjednik Srpske obavijestila je američkog kongresmena o planovima za izgradnju Memorijalnog kompleksa Donja Gradina, te istakla će ovaj značajan projekat zajednički realizovati Republika Srpska i Srbija.

Cvijanovićeva je razgovarala i sa predstavnikom USAID-a zaduženim za Evropu i Evroaziju Aleksandrom Sokolovskim, a tema je bila unapređenje saradnje s ciljem ekonomskog razvoja i zapošljavanja privlačenjem domaćih i stranih investitora.

Srpska je, kako je istakla Cvijanovićeva, posvećena daljem sprovođenju ekonomsko-socijalnih reformi i poboljšanju privrednog ambijenta i životnog standarda građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije