BiH

Cvijanović: Institucije Srpske za saradnju na podizanju nivoa bezbjednosti

Cvijanović: Institucije Srpske za saradnju na podizanju nivoa bezbjednosti
Foto: Srna | Cvijanović: Institucije Srpske za saradnju na podizanju nivoa bezbjednosti
Srna

VAŠINGTON - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović u razgovoru sa glavnim direktorom za evropske poslove Savjeta za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Džonom Eratom u Vašingtonu iskazala je opredijeljenost institucija Srpske da sarađuju sa ostalim nivoima vlasti u BiH i regionu, ali i na globalnom nivou radi postizanja većeg nivoa bezbjednosti.

Cvijanovićeva je na sastanku u Bijeloj kući ukazala na potrebu završetka konstituisanja vlasti na svim nivoima u BiH bez uslovljavanja, da bi se obezbijedio kredibilitet i funkcionalnost vlasti u realizaciji važnih projekata koji direktno utiču na život građana.

Cvijanovićeva i Erat razmijenili su mišljenja o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Savjet za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće dio je Izvršne kancelarije predsjednika SAD i glavni forum koji američki predsjednik koristi za razmatranje pitanja nacionalne bezbjednosti, vojnih pitanja i spoljne politike sa višim savjetnicima za nacionalnu bezbjednost i zvaničnicima kabineta.

Od svog osnivanja, funkcija Savjeta za nacionalnu bezbjednost bila je da savjetuje i pomaže predsjedniku SAD u pogledu nacionalne bezbjednosti i spoljne politike, te da služi za koordinaciju ovih politika među različitim vladinim agencijama.

Cvijanovićeva je prethodno u Vašingtonu razgovarala sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Metjuom Palmerom o aktuelnim temama u Republici Srpskoj i BiH.

Ona je u razgovoru istakla neophodnost što skorijeg formiranja kredibilne i legitimne vlasti na svim nivoima u BiH radi nastavka započetih projekata od značaja za unapređenje i poboljšanje života građana.

U nastavku posjete SAD, Cvijanovićeva će se sastati sa državnim sekretarom američke države Merilend Džonom Vobensmitom, te sa potpredsjednikom Vebster univerziteta Željkom Šusterom.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije